Hjem Nyheter Europa Irsk politi arresterer motstandere av folkeutbyttet

Irsk politi arresterer motstandere av folkeutbyttet

0

IRLAND Det irske folket går ut i gatene i protest mot folkeutbyttet og de planlagte migrantsentrene i landet deres.

Irsk homopoliti. Foto: infomatique via Wikimedia Commons
Irsk homopoliti. Foto: infomatique (CC BY-SA 2.0) via Wikimedia Commons

Mens irene nå går ut i gatene for å protestere mot folkeutvekslingen og planlagte flyktningsentre i deres områder, begynner det irske politiet, eller Gardaí, å gå inn for å dempe folkelig misnøye, skriver Nordfront. Ifølge Independent holder politiet opptil 20 personer som de kaller «oppviglere fra ytre høyre» under overvåking.

Politiforklaringen kom etter at en kjent anti-immigrasjonsaktivist, Graham Carey, ble arrestert i sitt hjem onsdag. Carey blir avhørt for å ha begått «forbrytelser mot staten». Carey skal blant annet ha protestert mot koronarestriksjoner utenfor politikernes hjem og i en tweet skrevet oppfordringer om irer som beordret innbyggere i en teltleir å forlate stedet.

Ifølge avisen var arrestasjonen av Carey bare begynnelsen.

– Det vil bli flere arrestasjoner. Det er svært nøye overvåking av enkelte individers aktiviteter på internett, noe som resulterer i problemer på gata, sa en kilde til Independent.

Migrantsenter brant i Dublin?

Ifølge Twitter-profilen RM.tv ble et migrantanlegg i Dublin brent ned bare dager før det skulle fylles med rasefremmede migranter:

Ifølge det irske parlamentsmedlemmet Gary Gannon var det imidlertid ingen planer om å huse «migranter» i bygningen.

– Det hadde gått rykter om at bygget skulle brukes til å huse migranter, men myndigheten selv visste ingenting om det. Jeg hadde tidligere uttalt meg om bygningen og at det var upassende å huse folk der, sa Gannon til Sunday World.

Kroppskameraer og trusler fra politikere

I følge den irske justisministeren Simon Harris har innvandringsmotstanderne ikke bare truet de «som søker hjelp hos Irland», men også politiet.

Han sa videre at denne oppførselen fra folk som er «fast bestemt på å så splittelse» ikke vil bli tolerert.

Som en løsning på de angivelige økte truslene foreslår justisministeren at alle polititjenestemenn skal utstyres med kroppskameraer for lettere å identifisere og straffeforfølge de skyldige.

– Vi har sett effektiv bruk av kroppskameraer i andre jurisdiksjoner. Dette utstyret har potensial til å avskrekke overgrep på politifolk, og når overgrep skjer, vil det være sterke bevis for å stille gjerningsmennene for retten, kommenterte Harris ifølge Independent.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg