Hjem Nyheter Norden Islamkritisk politiker nektes å demonstrere i København etter massivt muslim-bråk

Islamkritisk politiker nektes å demonstrere i København etter massivt muslim-bråk

2

FLERKULTUR Etter massivt bråk og muslim-opptøyer i forbindelse med den islamkritiske danske politikeren Rasmus Paludans demonstrasjoner i Danmark de siste dagene, har han fått en ukes forbud mot å demonstrere. Politiet klarer ikke sikre ro og orden.

Foto: Mathias Øgendal / Ritzau Scanpix

Det var under den islamkritiske danske politikeren Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs’ forhåndsanmeldte demonstrasjon i København-bydelen Nørrebro på søndag at rasefremmede startet opptøyer. Politiet var ikke i stand til å holde ro og orden og transporterte Paludan vekk etter at han hadde blitt angrepet av en person. Demonstrasjonen opphøret i og med dette, og Paludan annonserte like etter at han ville holde en ny demonstrasjon.

På tirsdag var det planlagt at Paludan skulle demonstrere på Blågårds Plads i København. Politiet avlyste imidlertid demonstrasjonen, som de først hadde gitt tillatelse til, etter at det ble funnet en håndgranat på plassen hvor demonstrasjonen skulle finne sted.

– Vi følger utviklingen løpende, og vi har nå revurdert situasjonen slik at vi ikke lenger mener at demonstrasjonen kan gjennomføres uten fare for den offentlige fred eller Rasmus Paludans sikkerhet, sa politiinspektør Mogens Lauridsen til danske TV2 på tirsdag.

I stedet for å demonstrere i København flyttet Paludan demonstrasjonen til Nordsjælland, som tilhører et annet politidistrikt. Der brente han en koran hvoretter han ble angrepet med fyrverkeri av maskerte gjerningsmenn.

Foto: TV2.

Danske TV2 rapporterer at politiet etter dette arresterte tre personer og eskorterte Paludan vekk. Det var ingen konkret trussel mot Paludan, men politiet mente at det var mest hensiktsmessig å frakte ham vekk for å garantere hans sikkerhet.

Den rasefremmede uroen har fortsatt i Danmark siden tirsdag. Tirsdag kveld og natt til onsdag ble det registrert seks branner i til sammen fire containere, to søppeldunker, og to biler i København. Det ble også avfyrt fyrverkeri og kinaputter med 11 arrestasjoner til følge.

Politiet i København har nå gitt Rasmus Paludan forbud mot å demonstrere frem til tirsdag 23. april, da politiet ikke klarer å sikre freden med kun et kortvarig forbud.

– Situasjonen har endret seg og eskalert. Vi synes ikke lengre at et kortvarig forbud var nok til å sikre den offentlige fred, sa sjefpolitiinspektør Jørgen Skov på en pressekonferanse tirsdag.

Til TV2 kritiserer Paludan politiet som ikke er i stand til å sikre at lovlig politisk arbeid kan gjennomføres i ro og orden.

– Hvis det skjer Rasmus Paludan det minste på grunn av hans lovlige, demokratiske virksomhet, så er det politiets skyld, kommenterte Paludan saken til TV2.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nordboer
Nordboer
3 år siden

Klarer ikke sikre orden, eller vil ikke? Det manglet ikke på opprørspoliti da Motstandsbevegelsen kom til byen.

Otto
Otto
3 år siden

Gjelder dette alle, eller kun innvandringskritiske arrangementer? Vil de legge ned forbud mot pride-parader, dersom folk herjer nok i gatene?