Hjem Nyheter Netanyahu på vei til å vinne gjenvalg

Netanyahu på vei til å vinne gjenvalg

4

ISRAEL Benjamin Netanyahu vil trolig nok en gang bli Israels statsminister med en knapp majoritet i Knesset.

Benjamin Netanyahu. Foto: Jolanda Flubacher, (CC BY NC SA 2.0).

I går ble det nok en gang holdt et regjeringsvalg i Israel. Ifølge prognosene ser det ut som om Benjamin Netanyahu vil gjøre comeback som statsminister. Netanyahus parti «Likud» ser ut til å komme til å vinne flest seter i Israels lovgivende forsamling, Knesset, med 31 totalt, og Netanyahus ultra-sionistiske blokk ser ut som den vil vinne en majoritet.

Valget ble trigget da den såkalte samlingsregjeringen, ledet av både Naftali Bennet og Yair Lapid, kollapset i juni etter en rekke nederlag i Knesset og en rekke interne stridigheter.

Netanyahu, som er tiltalt for korrupsjon i en pågående rettsak, skal ha kommet med private løfter til ultraortodokse jøder om å tilby statlig støtte til harediske skoler, som ikke tilbyr undervisning i engelsk, matte eller vitenskap. Bare religiøs undervisning.

Netanyahus blokk vil dessuten inkludere et nytt parti, «Otzma Yehudit», ledet av Bezalel Smotrich og Itamar Ben-Gvir. Begge har i løpet av sine karrier markert seg med anti-arabiske posisjoner. Smotrich var med på å grunnlegge den israelske NGO-en «Regavim», som rettsforfølger palestinere for bebyggelse i israelsk-okkupert Palestina uten tillatelse, og har tatt til orde for at det israelske militæret skal tillates å åpne ild mot steinkastende palestinske demonstranter. Ben-Gvir ble etterforsket etter å ha rettet en pistol mot arabiske sikkerhetsvakter som bad ham om å flytte bilen sin i 2021.

Benjamin Netanyahu har tidligere innehatt statsministerposisjonen lengre enn noen annen israeler, med 15 år som landets leder under beltet totalt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tom Hauge
Tom Hauge
3 måneder siden

Kan dem være statsminister til evig tid der nede så lenge folket stemmer på vedkommende???

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Tom Hauge
3 måneder siden

Han ble visst etterforsket og tiltalt for korrupsjon. Derfor en nokså passende kandidat når det kommer til å representere den kriminelle terrorstaten Israel.

Når det kommer til å ‘vinne valget’ ser han ut til å kjøre samme stil som Stefan Løfven og Angela Merkel.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
3 måneder siden

Uansett hvem som vinner eller taper; når det kommer til «is it good for the Jews?», da står jødene sammen, mot araberne, mot oss hvite, i tjeneste for deres far, som med Jesu ord er Satan; Johannes 8:44 NORSKI har djevelen til far, og I vil gjøre eders fars lyster; han var en manndraper fra begynnelsen og står ikke i sannheten; for sannhet er ikke i ham. Når han taler løgn, taler han av sitt eget, for han er en løgner og løgnens far.

trackback
3 måneder siden

[…] Netanyahu på vei til å vinne gjenvalg […]