Hjem Nyheter Israels regjering får panikk da høyesterett muliggjør innvandring fra Afrika

Israels regjering får panikk da høyesterett muliggjør innvandring fra Afrika

CHUTZPAH Israels høyeste domstol har tatt en beslutning om en definisjon på jøder som også inkluderer praktiserende jøder fra andre folkegrupper. Dette har fått Israels regjering til å bli nervøse, ettersom det muliggjør masseinnvandring fra Afrika.

En del av Israels grensegjerde. Foto: Idobi, (C BY-SA 3.0).

Israels høyeste domstol har opprettet en sekulær definisjon på begrepet jøde. Domstolen kom frem til at alle som praktiserer jødedom i fremtiden skal bedømmes å være jøder – selv om de ikke er etniske jøder.

Den nye definisjonen inkluderer altså ikke-jøder som har konvertert til jødedommen, samt afrikanske jøder. Alle disse kommer også til å inkluderes av Israels returneringslov, som sier at «alle jøder har rett» til å komme til Israel.

Landets statsminister, Benjamin Netanyahu virker mene at den eldre definisjonen på jøder er den korrekte, den som betyr at kun de som er etniske jøder skal betegnes som dette og at således konvertitter skal unntas retten til å flytte til den jødiske staten.

Ledelsen i Israel begynner nå å bli nervøse. Netanyahu uroer seg for at titusentalls afrikanere, arabere eller østeuropeere som praktiserer jødedom skal bestemme seg for å ville inn i Israel.

Da en journalist spurte statsministeren hvordan de skal takle en potensiell masseinnvandring skrøt Netanyahu av landets grensemur. Han mener at den velbevoktede grensen har holdt ute over en million afrikanere som ellers hadde «kollapset» og «invadert» Israel.

Domstolsbeslutningen har fått kritikk fra flere av de større partiene i Knesset. Et av dem annonserer at de ikke kommer til å delta i noen politiske allianser som ikke prioriterer å gjeninnføre det etniske aspektet til returneringsloven – alt for å bevare det jødiske folket, lyder sionistenes retorikk.

Israel har i dag et program som kalles «Nativ», som sparsommelig tillater en del østeuropeiske jøder å flytte til den jødiske staten. I så fall må de også tjenestegjøre i landets militærmakt IDF.

Også denne magre innvandringen til landet er for mye for de fleste israelere. Et medlem i Knesset kalte de innvandrende ikke-jødene for «Shiksas», et nedsettende kallenavn for ikke-jødiske kvinner. Han mente også at alle jøder som bestemmer seg for å gifte seg med en ikke-jøde bør avskys av sin familie.

Les også:
Israel gransker rasetilhørighet og svartelister ikke-jøder
Dagens video: Jødisk rabbiner innrømmer at hvitt folkemord er målet
Dagens video: Polsk professor reagerer på Barbara Spectre
Dagens video: Antirasisten Adolf Hitler