Hjem Nyheter Europa Joe Biden: «Usannsynlig at missilet ble skutt opp fra Russland»

Joe Biden: «Usannsynlig at missilet ble skutt opp fra Russland»

2

UKRAINAKONFLIKTEN Ifølge nyhetsbyrået AP er det trolig Ukraina som har skutt opp missilet som slo ned i Polen tirsdag. Russland nekter for å ha skutt missiler mot mål ved den ukrainsk-polske grensen.

USAs president Joe Biden. Foto: Det hvite hus.

Ifølge NRK melder AP at missilet som i går traff Polen sannsynligvis ble skutt opp fra Ukraina for å stanse et russisk missilangrep.

Til pressen onsdag morgen sa USAs president Joe Biden at missilet trolig ikke ble skutt opp av Russland.

– Det er usannsynlig at det ble skutt opp fra Russland. Men vi får se, sa Biden.

Polens president Andrzej Duda sier ifølge NRK at de ikke har bevis for hvem som skjøt opp missilet, men at etterforskningen fortsetter.

– Etterforskningen pågår. Mest sannsynlig var det en russiskprodusert rakett, sa Duda til pressen.

Russland nekter for å ha angrepet Polen

Det russiske forsvarsdepartementet tilbakeviser at russiske våpen skal være innblandet, skriver det russiske nyhetsbyrået TASS.

«Uttalelser fra polske medier og tjenestemenn om påståtte ‹russiske› raketter i Przewodów er en tilsiktet provokasjon for å eskalere situasjonen. Ingen angrep ble gjort mot mål nær den ukrainsk-polske grensen med russiske ødeleggelsesmidler», skriver det russiske forsvarsdepartementet.

Også i de baltiske landene heves stemmer som peker ut Russland med krav til Polen om å iverksette NATOs artikkel 5 for å slå tilbake mot Russland, skriver Nordfront.

«Mine kondolanser til våre polske våpenbrødre. Det kriminelle russiske regimet avfyrte missiler som ikke bare rettet seg mot sivile ukrainere, men også landet på NATOs territorium i Polen. Latvia støtter våre polske venner og fordømmer denne forbrytelsen», skriver Latvias forsvarsminister Artis Pabriks på Twitter.

Også Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj sier i en uttalelse at russisk «terrorisme» ligger bak og at NATO nå «må handle».

– I dag skjedde det vi har advart om for lenge siden. Terroren er ikke begrenset til våre nasjonale grenser. Russiske missiler slo ned i Polen, hevder den jødiske presidenten.

I Washington er dog tonen mer tilbakeholden.

– Jeg kan si at vi ikke har noen informasjon for tilfellet for å bekrefte disse rapportene, og undersøker dette ytterligere, sier Pentagons talsmann brigadegeneral Patrick Ryder på en pressekonferanse tirsdag, ifølge Reuters.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
11 dager siden

False flag eller bevisst russisk angrep på Polen? Ukrainas jødiske president prøver febrilsk å involvere NATO mer aktivt i krigen og ikke bare sende våpen, penger og «rådgivere», samtidig som Putin og Russland karakteriseres som «kriminelle» og «forbryterske». Den russiske krigsmaskinen er tung og lite «presis», samtidig som mitt inntrykk er at russerne prøver å unngå fullskalakrig, med terrorbombing av byer og sivilbefolkning, og hovedsakelig rammer kritisk infrastruktur – strømforsyning, telekommunikasjon, osv.

trackback
11 dager siden

[…] Etter at media i dag tok helomvending og rapporterte at det trolig var et Ukrainsk missil, USAs president Joe Biden uttalte at det var usannsynlig at missilet var skutt opp fra Russland, NATO-sjefen Jens Stoltenberg gikk ut og bedyrte at det «ikke var Ukraina sin feil», og Polens president Andrzej Duda uttalte at det ikke er bevis for at missilet kom fra Russland, fortsetter Ukrainas jødiske president Volodomyr Zelenskyj å hevde at det var et russisk missil som slo ned i Polen tirsdag og drepte to personer. […]