Hjem Nyheter Kina lanserer app for angiveri av annerledestenkende

Kina lanserer app for angiveri av annerledestenkende

0

1984 Kinas kommunistregjering har lansert en app hvor innbyggerne oppfordres til å rapportere inn annerledestenkende til regjeringen. Dette for å bekjempe «skadelig informasjon».

Kinas leder, Xi Jinping. Foto: www.kremlin.ru, (CC BY-SA 4.0).

Kinas regjering lanserer en app hvor landets innbyggere oppfordres til å rapportere annerledestenkende landsmenn til regjeringen.

«Vi håper at de fleste internettbrukere kommer til å spille en aktiv rolle for å overvåke samfunnet vårt… og entusiastisk innrapportere skadelig informasjon», skriver Kinas myndighet for internettsensur, Cyberspace Administration of China, i en pressemelding.

Årsaken til at angiveri-appen trengs, ifølge den kinesiske regjeringen, er at folk med «skjulte motiver kritiserer, sprer løgner og falske påstander om makthavere og politisk ledelse i Kina, samt landets historie». Dette er blitt gjort i den hensikt å «forvirre folks tenkning», mener kommunistregjeringen videre.

Derfor ivrer man etter at regjeringstro kinesere enkelt skal kunne angi dem som sprer det man kaller «skadelig informasjon». Myndighetene har dog ikke sagt noe om hva som skal skje med de annerledestenkende som rapporteres.

«På en svært velkjent måte når det handler om denne typen samfunn og stat oppmuntres innbyggerne ofte til å rapportere hverandre, men også alt annet som kan legge til rette for at myndighetene kan gjennomføre ulike restriktive politiske og ideologiske lover», kommenterer journalisten Didi Rankovic.