Hjem Nyheter Kina lanserer app for angiveri av annerledestenkende

Kina lanserer app for angiveri av annerledestenkende

6

1984 Kinas kommunistregjering har lansert en app hvor innbyggerne oppfordres til å rapportere inn annerledestenkende til regjeringen. Dette for å bekjempe «skadelig informasjon».

Kinas leder, Xi Jinping. Foto: www.kremlin.ru, (CC BY-SA 4.0).

Kinas regjering lanserer en app hvor landets innbyggere oppfordres til å rapportere annerledestenkende landsmenn til regjeringen.

«Vi håper at de fleste internettbrukere kommer til å spille en aktiv rolle for å overvåke samfunnet vårt… og entusiastisk innrapportere skadelig informasjon», skriver Kinas myndighet for internettsensur, Cyberspace Administration of China, i en pressemelding.

Årsaken til at angiveri-appen trengs, ifølge den kinesiske regjeringen, er at folk med «skjulte motiver kritiserer, sprer løgner og falske påstander om makthavere og politisk ledelse i Kina, samt landets historie». Dette er blitt gjort i den hensikt å «forvirre folks tenkning», mener kommunistregjeringen videre.

Derfor ivrer man etter at regjeringstro kinesere enkelt skal kunne angi dem som sprer det man kaller «skadelig informasjon». Myndighetene har dog ikke sagt noe om hva som skal skje med de annerledestenkende som rapporteres.

«På en svært velkjent måte når det handler om denne typen samfunn og stat oppmuntres innbyggerne ofte til å rapportere hverandre, men også alt annet som kan legge til rette for at myndighetene kan gjennomføre ulike restriktive politiske og ideologiske lover», kommenterer journalisten Didi Rankovic.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
1 år siden

Dette er da i tråd med kinas demokratiske og kommunistiske verdier. Det er bare overraskende at det er kina som lanserer denne «gode» ideen/appen. Men dette har regjeringen gjort i lang tid i Norge også der man etter 22 juli har oppfordret nordmenn til angiveri av kritikere til systemets folkemordspolitikk på nordmenn ved barnedrap og masseimport og tvungen raseblanding for å tilintetgjøre nordmenn. Så det er vel bare et spørsmål om tid før vi får en EU-app med samme angiveri i Norge og resten av de okkuperte sonene i Europa.

The Goyim Know
The Goyim Know
1 år siden

Nå kommer jo snart vaksinepasset, så det følger vel med noe i den pakken også.

The Goyim Know
The Goyim Know
1 år siden

Regimer med en stadig mindre toleranse overfor annerledestenkende begynner å bli mer og mer synlig, også her i Norden. Ytringsfrihet forsvinner og nye lover lages for å straffe politisk opposisjon. I Sverige snakker de nå om å forby det å stille spørsmålstegn ved de alliertes versjon av historien, og ikke minst det å være medlem av en organisasjon som stiller seg kritisk til folkeutbyttet. Det er ekstreme tider.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Jeg ser dette som et forsvar for Kinas interesser overfor «utlandet», dvs USA og ZOG, som arbeider jevnt og trutt for å undergrave regimer de ikke liker. Det var det som førte til statskuppet i Ukraina, og som nær hadde lykkes i Hong Kong(og Hviterussland), og vi kunne også nevne «den arabiske våren» for en del år siden. Interne fiender er like farlige som eksterne, og arbeider «innenfor murene» som 5.kolonnister. Derfor må de overvåkes og evt. pågripes, når det trengs. At nasjonalister overvåkes her hos oss må ikke blinde oss for dette; alle regimer vil prøve å kontrollere befolkningen,… Les mer »

Sist endret 1 år siden av Hans-Simon
Gjermund Hougen
Gjermund Hougen
1 år siden

Kommer til Norge innom kort!

Heimdal
1 år siden

Kina kommer sent ute der. Den sovjetgjenværende spøkelsesutposten Norge anla allerede for snart ti år siden et telefonnummer folk kunne ringe inn å angi sine egne naboer, venner og slektninger til myndighetene i kjølvannet av 22/7. Regjeringskampanjer og etater oppfordret folk å spisse ørene å plapre inn politisk ukorrekt papp folk hadde hørt fra hverandre og om enhver. Da var man visstnok en god premieborger. Der selveste statsministeren i et «fritt og folkekjært demokrati» befalte at nordmenn måtte «bli som nabokjerringer» i 2012: https://www.tv2.no/a/13255729/