Hjem Nyheter Konsulenter hjelper Australias regjering planlegge vaksinasjonstvang

Konsulenter hjelper Australias regjering planlegge vaksinasjonstvang

KORONA Australias føderale regjering vil gjøre vaksinasjon mot covid-19 obligatorisk for samtlige statsansatte – leier inn et konsulentselskap med oppdrag å finne ut hvordan det kan gjennomføres.

Illustrasjonsbilde. Foto: CC public domain.

Nettavisen Real News Australia (RNA) beskriver den australske føderale regjeringens arbeid den siste tiden med å opprette en plan for implementeringen av «de forskjellige stegene i koronavaksinens nye æra».

Et slikt steg som nylig ble diskutert i avisen er Morrison-regjeringens ambisjon om å utvikle teknologien bak en elektronisk funksjon hvor allmennheten verifiserer sine vaksiner.

Den siste tiden har imidlertid en ny plan begynt å settes i live, skriver avisen. Planen er å gjøre vaksinering obligatorisk for samtlige statsansatte; sannsynligvis vaksinering mot covid-19.

Avisen sier å ha tatt del av informasjon om hvordan et ikke-navngitt konsulentselskap har blitt kontaktet av den føderale regjeringen for et spesielt oppdrag.

Det oppgis at konsulentene skal finne frem til en måte å gjøre vaksinering mot covid-19 obligatorisk for samtlige statsansatte. Folkets entusiasme for prosjektet virker dog å utebli.

RNA kommenterer:

Det virker som om Morrison-regjeringen har gått på en smell i sin plan om å følge det verdensspennende Great Reset. Den lille kjernen består i at folk sier NEI til vaksinen. Man godtar ganske enkelt ikke «den nye normalen».

Basert i folkelig skepsis

Forskjellige undersøkelser viser at fra 20% til over 59% av den australske allmenheten sier at de ikke har til hensikt å vaksinere seg mot covid-19. Den folkelige skepsisen i Australia mot covid-19-vaksinene har blitt beskrevet som et alvorlig problem for Morrison-regjeringen.

Deres skattefinansierte 24-millioner dollar propagandakampanje for covid-19-vaksine anklages fra forskjellige holde for ineffektivitet. Regjeringen har også blitt beskyldt for å ha «sløst bort skattebetalernes midler» på estimert 150 millioner kostbare vaksinedoser.

Den folkelige etterspørselen etter vaksinen virker ganske enkelt ikke finnes der – uansett hvordan visse mainstreammedier beskriver situasjonen. Hvordan tenker da den føderale regjeringen at deres initiativ til vaksinetvang skal kunne lykkes?

Morrison-regjeringens hensikt med å gå etter sine egne ansatte er ifølge RNA å oppnå spredningseffekt. Tvang kommer bare til å behøves i den innledende fasen. I første omgang tvinger man samtlige statsansatte til å vaksinere seg mot covid-19 med et ansettelsesvilkår.

Disse ansatte kommer deretter «bli rollemodeller for familier og venner som kommer til å tro at vaksinen er sikker og effektiv» – og derfor «gledelig rulle opp ermene».

Fagbevegelsen holdning til spørsmålet

Spørsmålet hvorvidt fagforeningene står beredt til å gå inn med et (forsøk til) veto mot regjeringens initiativ til tvangsvaksinering for samtlige statsansatte har blitt tatt opp i australske medier.

Det har på flere hold blitt konstatert at The Community and Public Sector Union (CPSU), som representerer arbeidere i den føderale og territorielle staten, på sine nettsider hyller den føderale regjeringens vaksinekampanje og oppmuntrer arbeidere til å ta vaksinen – selv om de påpeker at det enda er frivillig.

De har også lagt ut en PDF-uttalelse hvor de gir kampanjen sin fulle støtte:

CPSU støtter distribusjonen av vaksine mot covid-19 og tror at det er i arbeidsplassens og nasjonens interesse at alle er vaksinert for å stoppe spredningen av viruset og beskytte folk fra dens effekter.

Liknende initiativ i andre land

Ideen med å introdusere vaksinasjonstvang i en gruppe som på en eller annen måte er i et avhengighetsforhold, for å deretter vente spredningseffekter, er ikke unikt for Australia.

På Filippinene innførte militæret de 25. februar obligatorisk vaksinasjon mot covid-19, selv om majoriteten av de ansatte soldatene er unge og ikke tilhører noen risikogruppe.

– Å bli vaksinert er ikke noe valg for Filippinenes væpnede styrker, det er en plikt, kommenterte generalmajor Edgard Arevalo til Channel News Asia. Han gjorde det videre klart at nekt kan føre til straff.