Hjem Nyheter Krav om «frihetsoperasjon» i Svartehavet og økt militærstøtte til Ukraina

Krav om «frihetsoperasjon» i Svartehavet og økt militærstøtte til Ukraina

4

USA I en ny resolusjon krever amerikanske senatorer økt militærstøtte til Ukraina, flere sanksjoner mot Russland og en Trump-ledet «frihets»operasjon i Svartehavet.

Fra hendelsen i november. Foto: Sputnik / FSB.

Det var på onsdag at 41 amerikanske senatorer i en resolusjon krever at Donald Trump gjengjelder «russisk aggresjon» etter hendelsen i Kertsjstredet i november, der Russiske skip beskjøt, bordet og beslagla tre ukrainske militærskip som krenket russisk territorialfarvann.

Resolusjonen krever at Trump leder en «robust navigasjonsfrihetsoperasjon» i Svartehavet, og krever i tillegg at gassrørledningen Nord Stream 2 mellom Russland og Tyskland stoppes. Videre kreves det at militærassistansen til Ukraina økes og at flere sanksjoner mot Russland vedtas.

I resolusjonen oppfordres NATO til å øke sin tilstedeværelse i Svartehavet, og europeiske nasjoner oppfordres til å nekte Russiske marineskip tilgang til sine havner.

– Vi må svare, og svare med styrke, sa den republikanske senatoren Jim Inhofe, en av sponsorene til resolusjonen, ifølge RT.

Bare dager etter at resolusjonen ble presentert svarte USAs utenriksdepartement med å øke Ukrainas militærstøtte med 10 millioner dollar for å ruste opp landets marine. Ifølge utenriksdepartementets talsmann Robert Palladino ble avgjørelsen tatt «i solidaritet med» Litauen og Storbritannia, som også planlegger å øke militærstøtten til Ukraina.

Konstantin Kosachev, lederen av det russiske senatets utenrikskomité, kaller resolusjonen en «hensynsløs og veldig farlig anstiftelse» og advarer mot at dette kan få Ukraina til å få mot til å gjennomføre flere provokasjoner. Han forsikrer dog om at alle provokasjoner vil feile da Russland kan blokkere Kertsjstredet som skiller Svartehavet fra Asovhavet.

– Russland er utvilsomt kapabel til å blokkere stredet hvis det brukes uautorisert, og har allerede bevist dette til det ytterste, sa Kosachev, med henvisning til hendelsen i november.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
3 år siden

Amerikanerne/banksterne ønsker at vi europeere skal begynne å slakte hverandre i en tredje verdenskrig slik at de kan leve fett på oss, slik de gjorde etter de to forrige verdenskrigene som de stelte i stand for oss.

Politikere på Stortinget som støtter Norges medlemskap i NATO er forrædere og globaliztsvin.

Kim larsen
Kim larsen
Svar til  Reodor
3 år siden

Helt riktig

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

USA har stukket nesen sin inn i alle verdens lands konflikter i over 100 år. Jeg håper trump ber disse senatorene ta seg en bolle å klappe igjen!

Nordboer
Nordboer
Svar til  Kim Larsen
3 år siden

Trump er dessverre fullstendig ubrukelig.