Hjem Nyheter Globalt Lavrov: «Ikke sikkert vi behøver Vesten»

Lavrov: «Ikke sikkert vi behøver Vesten»

2

GEOPOLITIKK Russlands utenriksminister Sergej Lavrov forklarte nylig at man styrker sine bånd med Kina og andre «pålitelige land» i forbindelse med at Vesten agerer stadig mere rabiate og irrasjonelt. I fremtiden når Vesten har skikket seg kan Russland seriøst overveie om man vil ha noen relasjoner overhodet, mener utenriksministeren.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Skjermdump Youtube.

RT skriver om Russlands utenriksminister Sergej Lavrovs uttalelse under en spørrerunde med russiske studenter på en eliteskole i Moskva, der han forteller om Russlands planer for fremtiden.

– Nå som Vesten inntar en diktatorisk posisjon kommer våre økonomiske bånd med Kina til å vokse enda fortere. Foruten at dette fører til direkte innkomster til statskassen gir det oss mulighet å implementere planer for utvikling av det fjerne Østen og det østre Sibir, fastslo Lavrov.

– Majoriteten av våre projekter med Kina er konsentrert der. Dette er en mulighet for oss å realisere vårt potensiale gjeldende høyteknologi, inklusivt kjernekraft, men også innen en rekke andre områder, fortsatte utenriksministeren.

Lavrov forsvarte også Russlands posisjon i Ukrainakonflikten og mente at de i flere år har arbeidet diplomatisk for at Kiev skal implementere den såkalte Minsk-avtalen. Men ifølge Lavrov har den vestlige verden bare latet som om de brydde seg om dette, og i virkeligheten bare «oppmuntret Kiev-regimets arrogante posisjon«.

Når Russland nå, ifølge Lavrov, forsvarer «sine absolutt legitime interesser», handler vestlige ledere «i sinne» og «kaster trolldom» med antydningen om at man «må beseire Russland på slagmarken» helt uten å forstå Russlands historie eller natur.

– Det kan ikke ha gått særskilt bra for de i skolen, konstaterte Lavrov.

Men Vestens holdning overfor Russland er ifølge Lavrov uholdbar i lengden og han tror den vestlige verden til slutt blir nødt til å snu om.

– Jeg er overbevist om at dette til slutt vil ta slutt. Vesten vil etter hvert erkjenne virkeligheten. Den vil bli tvunget til å innrømme at den ikke konstant kan angripe Russlands vitale interesser – eller russere, uansett hvor de bor – uten konsekvenser, fortsatte Lavrov.

Ifølge Lavrov, den dagen Vesten viser interesse for å ha en eller annen form for relasjon, vil Russland «nøye vurdere om vi trenger dette eller ikke».

I mellomtiden vil Russland, ifølge Lavrov, ikke bare finne en erstatning for den tapte handelen med Vesten, men vil også lære å klare seg helt uten disse relasjonene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

Jeg har den oppfatning av at Lavrov her snakker klart og tydelig om Russlands syn på verdenssituasjonen, konfrontasjonen med de vestlige land og NATO, og at de satser på forholdet til «vennligsinnede» stater – som Kina – i en ny «verdensordning» som er radikalt forskjellig fra den USA, EU og Vesten har sett for seg. Russland vil ikke la seg kue, mens globalistene kan gå på sitt største nederlag når konsekvensene av Ukraina-konflikten melder seg for alvor.

Roger M
Roger M
8 måneder siden

Holder med Russland om mangt, og jeg forstår at NATO og USA har provosert frem krigen med sin aggressive ekspandering mot Russlands grense. Men jeg får helt avsmak når de begynner å snakke om kamp mot «nazister». Denne tåpelige retorikken kunne de spart seg for. Ukraina har for faen en jødisk president, og Azov er sionister.