Hjem Nyheter Leder for jødisk maktgruppe arrestert under Antifa-opptøyer

Leder for jødisk maktgruppe arrestert under Antifa-opptøyer

USA Etter et angrep på et fremtidig politiopplæringssenter i delstaten Georgia, er 23 personer arrestert, mistenkt for «innenlandsk terrorisme». Blant de mistenkte er en advokat fra den jødiske maktgruppen Southern Poverty Law Center.

Overvåkingsbilde fra Antifa-angrep i Georgia/ Thomas Jurgens arrestasjonsbilde. Foto: Atlanta Police Department.

Denne helgen gikk en gruppe svartkledde venstreekstremister til angrep på et fremtidig politiopplæringssenter i delstaten Georgia. Etter hendelsen ble 23 personer arrestert, mistenkt for «innenlandsk terrorisme».

Det absolutte flertallet av de arresterte kom fra andre deler av landet enn Georgia. To av dem kom ikke engang fra USA, men henholdsvis Canada og Frankrike. En av de eneste to innbyggerne i Georgia som er identifisert er Thomas Jurgens – en advokat ansatt i den jødiske maktgruppen Southern Poverty Law Center (SPLC) – som blant annet fungerer som en «rådgiver» for FBI om «ekstremisme».

Venstreekstremister skal ha slått leir i skogen rundt det planlagte treningssenteret, som har blitt kalt «politibyen», i flere uker og har blitt kjent av offentligheten som «trehytte-antifa».

«Politibyen vil aldri bli et legitimt prosjekt. Vi står ved vår overbevisning om å bygge en ny verden der alle mennesker er trygge fra polititerror, sa gruppen i en uttalelse sitert av WSB-TV.

Søndag skal venstreekstremistene ha skiftet til svarte klær og angrepet politifolk på stedet med «store steiner, murstein, molotovcocktailer og fyrverkeri», ifølge politiet i Atlanta, som også publiserte bilder fra overvåkingskameraer som fanget opp hendelsen.