Hjem Nyheter Norge LHBT-psykolog forsøker å normalisere pedofile

LHBT-psykolog forsøker å normalisere pedofile

KULTURMARXISME Tidligere leder for Rådgivningstjenesten for homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle forsøker i et innlegg i NRK å normalisere pedofile.

I et innlegg i NRK ytring forsøker psykolog Pål Grøndahl å normalisere pedofile ved å spille på folkets medlidenhet, da ved å fremstille pedofile som ensomme sårbare mobbeofre som er utsatt for fordommer og hat. Videre bagatelliserer han deres avskyelige lyster ved å påstå at «ikke alle er monstre», og oppmuntrer folk til å vise forståelse.

Å beskrive alle med pedofile følelser som udyr uten empati, monstre med syke sinn og så videre er svært uheldig. Det kan bli et selvoppfyllende profeti. Hvis alle kaller deg et monster kan du begynne å tro på det selv.

Når du bare møter fordømmelse og mangel på tilbud om samtaler og hjelp kan du bli desperat. Desperat etter å bli sett og forstått. Og hvor kan man gå da? Det er en fare for at noen da søker opp pedofile nettverk av typen som er avdekket i Bergenspolitiets operasjon «Dark Room».

Grøndahl anser altså at samfunnet er indirekte medskyldig i at pedofile begår overgrep mot barn, og henviser til at det er mange studier som viser at ikke alle pedofile begår overgrep.

Det er heller ikke slik at alle personer med pedofil forstyrrelse forgriper seg. Studier viser at det finnes personer med pedofile følelser som aldri har forgrepet seg mot noen. De som forgriper seg vil heller ikke nødvendigvis ha en pedofil forstyrrelse. Noen utnytter barn, kun fordi barnet er tilgjengelig og forsvarsløs.

Grøndahl peker blant annet på forskjellen mellom overgrep og lyst, med begrep som «pedofile følelser», og forsøker her å male et bilde av at pedofile ikke nødvendigvis er overgripere, Interessant nok så erkjenner Grøndahl at han er skeptisk overfor behandling av pedofile, og hvilken betydning den har:

Jeg er usikker på hva man bør gjøre med personer domfelt for flere overgrep mot barn. Det har pågått en tidvis intens debatt om behandling har effekt på å redusere risiko for nye overgrep. Personer som arbeider terapeutisk mener å se resultater av behandlingen de gir. Samtidig viser flere store studier at behandling knapt har vist seg å ha effekt.

LES OGSÅ: Nordisk homolobby, Axel Axgil og koblinger til pedofili

Utover at samfunnet skal vise forståelse og ikke være så fordomsfulle overfor pedofile, skriver Grøndahl avslutningsvis at han anser pedofile bør behandles med «dialog», til tross for at han selv er skeptisk til virkningen av det.

Kilde:
Ikke bare monstre