Hjem Nyheter Norden LHBTQP-profil lokket gutter med fremtid som filmstjerne

LHBTQP-profil lokket gutter med fremtid som filmstjerne

3

SVERIGE LHBTQP-profil, regissør og sosialdemokrat Staffan Hildebrand lokket unge gutter med fremtid som filmstjerner, i bytte mot sex.

Foto: Skjermdump Youtube, Aftonbladet.

Den profilerte svenske LHBTQP-profilen, regissør og sosialdemokrat Staffan Hildebrand konfronteres i den nye boken «G som i gjerningsmann» som handler om hvordan filmregissøren utnyttet gutter med løfter om filmroller, utenlandsreiser, med mer. Det er to gutter mellom 13 og 15 år som har stilt seg frem og fortalt om overgrepene. Staffan Hildebrand innrømmer også overgrepene i boka og sier at han ønsker å sende en «hilsen om kjærlighet» til guttene.

Boken beskriver hvordan Hildebrands leilighet på Södermalm fungerte som et slags åpent hus for hans «unge venner». De bodde hjemme hos ham, festet og ble invitert med på en restaurant. Ifølge forfatterne var det ofte gutter med en ødelagt oppvekst, akkurat som i filmene hans.

Den 13 år gamle gutten, som nå er voksen, overnattet hos Hildebrand sammen med andre gutter fra en av Hildebrands filmer. Han forteller at han fikk sove på en madrass ved Hildebrands seng, mens de andre sov i et annet rom.

«Jeg dro ham av, deretter var det god natt liksom. Som en «hore»», forteller han om kvelden.

Staffan Hildebrand er kanskje mest kjent for filmen Stockholmsnatt fra 1987, der blant andre Paulo Roberto og Liam Norberg medvirker. Filmene hans kretser omkring ungdom og barn, ikke sjeldent slike som har hatt en ødelagt oppvekst og vanskelige forhold hjemme. Hans første film var Bi – en flyktniggutt i Laos (1975). Så kom Ti i Bangkok (1977), som handler om en 13 år gammel thailandsk gateselger, og så dokumentaren Fjortonårslandet (1979). Samtidig som han laget denne dokumentaren jobbet han i SVT Aktuellts ungdomsredaksjon.

Han var også «en av de aller første som lagde en film med LHBTQ-tema, G – som i gemenskap fra 1983, en film som har blitt spesielt hyllet av mainstream media. Da filmen ble laget var pedofili på fremmarsj i Sverige. Samme år sendte RFSL, med den pedofile styrelederen Kjell Rindar, en seksualpolitisk uttalelse til Justisdepartementet for å forsvare pedofili: «Hvem er den kriminelle? Pedofile gir ømhet og kjærlighet … Pedofile er ikke syke … ».

At Hildebrand lykkes å ha åpent hus hvor han mishandlet gutter og slapp unna kan muligens forklares med at han hadde maktens beskyttelse. Han er oppdratt politisk i SSU, hvor han på 1970-tallet var redaktør for deres magasin «Ung mening». Han ble kjent med toppene innen sosialdemokratiet og LO. En av filmene hans, On the loose (1985) var en bestillingsjobb av LO som også finansierte filmen. I tillegg jobbet han som reporter for både Sveriges Radio og SVT.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Nok en bekreftelse av at voksne homoseksuelle menn først og fremst har unge gutter, knapt pubertale, som objekt for sine perverte lyster. Bevisst eller ikke; de oppfatter gjerne det disse unge guttene strever med, psykologisk, og utnytter det til egen fordel. Samtidig sørger de for rekrutteringen til miljøet, for en ung gutt som har opplevd analismens «velsignelser» vil fortsette med det, og i sin tur forføre andre unge gutter til det samme.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
9 måneder siden

Nok en homolobby-misjonær som har spredd sin «kjærlighet» så «fargerikt» og inkluderende. «Love is love», som de så fint unnskylder sitt syke begjær med.

trackback
3 måneder siden

[…] LHBTQP-profil lokket gutter med fremtid som filmstjerne […]