Hjem Nyheter Norge Koreansk journalist tilsnakket av politiet – drar rasismekortet

Koreansk journalist tilsnakket av politiet – drar rasismekortet

3

ARENDALSUKA En koreansk journalist som ble stoppet av politiet på Arendalsuka, etter at PST har advart om kinesisk etterretningsvirksomhet, gråter ut om «rasisme».

Koreaneren Danby Choi gråter ut om «rasisme» i Norge. Foto: Nordiske Mediedager, CC BY-SA 2.0, Wikimedia commons (utklipp).

Det var på tirsdag at den koreanske journalisten Danby Choi, ansvarlig redaktør i kulturavisen Subjekt, ble tilsnakket av politiet da han befant seg på det politiske arrangementet Arendalsuka, skriver VG.

Ifølge VG skal politimennene ha stoppet og snakket med mange mennesker i forbindelse med sikkerheten til det politiske arrangementet. På Almedalsuken, som er Sveriges tilsvarende politiske arrangement, ble en ledende psykiater drept tidligere i sommer.

– Det handler litt om Arendalsuka generelt. Sikkerhetsaspektet er veldig høyt. Du vet jo hva som har skjedd i landet den siste tiden. Så vi er litt på, rett og slett. Det innebærer at vi kanskje må prate med noen om vi blir litt nysgjerrige. Sånn er det bare, og vi har snakket med veldig mange, sa en av politimennene til Choi, ifølge lydopptak som VG har fått høre.

PST gikk tirsdag ut og advarte om at fremmede land kan bruke Arendalsuka som rekrutteringsarena for sine etterretningstjenester, og har pekt på blant annet Kina som aktiv i Norge.

Politiet ønsket å vite hvor Choi kommer fra, hvorpå han svarte at han kommer fra Sør-Korea og spurte om det utgjør noen terrortrussel at han er koreaner.

– Nei, det gjør det ikke. Det er vår jobb å være nysgjerrig. Det skjønner du jo, ikke sant? Hvis alt er greit, må vi bare beklage om vi har støtet deg på noen måte. Men vi gjør bare en jobb, sier politiet.

Choi er imidlertid overbevist om at dette er rasisme.

– De skylder meg enten en unnskyldning eller forklaring. Mitt utseende kan ikke være grunn til å at de skal sjekke meg på åpen gate. […] Når man finner rasisme er det viktig å snakke om det, sier Choi.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
1 måned siden

Rasefremmede ønsker alltid litt ekstra privilegier basert på deres rasetilhørighet.

J.H
J.H
1 måned siden

Å huff, var han en av 6 millioner som måtte oppgi ID.

Heimdal
1 måned siden

Enn å dra på politisk seminar i Korea som nordmann, helt på andre siden av jorda, å deretter bli rasemessig krenket, opprørt og hysterisk over å bli spurt av koreansk politi eller andre om hvor man kommer fra…
Hadde pinade tatt det som en selvfølge.
Prøv i det hele tatt å komme inn i Nord-Korea som hvit europeer uten å måtte gjennomgå en masse granskende, strenge militaristiske avhør om opphav, formålet med oppholdet og greier.. tror nok ikke de er like føyelig om man da griner om rasisme til de.