Hjem Artikler Kultur Musikkvideo: Moder Svea

Musikkvideo: Moder Svea

2

MUSIKK Den nordiske motstandsbevegelsen presenterer Moder Svea, en ny sang av Nordfront-skribent Marita Andersson.

Marita Andersson er best kjent som en respektert skribent for Motstandsbevegelsens svenske nyhetside Nordfront, men hun er ikke bare begavet til å skrive granskningsartikler – hun har også hatt en lang karriere innen musikkbransjen. Nå har hun brukt talentene sine for å lage ny, nasjonalistisk musikk.

I Studio Bothnia, et av Den nordiske motstandsbevegelsens Nett-TV-sendinger, fortalte Marita at teksten til sangen er skrevet av motstandsmannen og nasjonalistveteranen Bo Nilsson. Marita oppdaget tekstene ved en tilfeldighet da hun samlet informasjon til en artikkel om Nilsson som skulle sammenfalle med hans kandidatur til Boden kommunestyre i fjor høst. Marita spurte Bo om hun kunne sette ordene til musikk, noe han syntes var en god idé.

Da sangen hadde blitt forhåndsinnspilt, ble en musikkvideo redigert og produsert av Andreas Holmvall.

Marita har hatt en lidenskap for musikk siden hun var barn, da hun komponerte sine første melodier på bestemorens piano. Gjennom årene førte denne lidenskapen til mange musikalske opplevelser, som å opptre på de svenske TV-programmene Nyhetsmorgon og Go’kväll, i tillegg til å spille inn et album og spille live.

Imidlertid innså Marita at musikkbransjen var ekstremt kynisk og at det ikke fantes rom for ekte lidenskap for musikk. Alt handlet om penger, og jo høyere opp man kom, jo mer ubehagelig ble virksomheten. I Studio Bothnia ga Marita eksemplet på et kontraktsforslag fra USA som hadde krav om hvor mange ganger hun og søsteren hennes skulle trene og sole seg hver uke. Marita sier at det føles så mye bedre å være involvert med et team av idealister på Nordfront, der alle jobber sammen med det felles målet om å skape en sunn kultur.

Programleder for Studio Bothnia, Simon Homlqvist, lover mer musikk fra teamet:

– Dette er bare begynnelsen. Med alt det nye utstyret vi har kunnet kjøpe takket være seere, håper vi å skape mer musikk, sunn kultur og utvide driften ytterligere.

Lytt til sangen på Soundcloud:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
3 år siden

God vokal, og bra tekst.

Monicka
Monicka
3 år siden

Likte denne