Hjem Nyheter Europa NATOs parlementarikerforsamling erklærer Russland som terrorstat

NATOs parlementarikerforsamling erklærer Russland som terrorstat

0

NATO Parlamentarikerforsamlingen vedtok en resolusjon som oppfordrer medlemslandene til å blant annet erklære Russland, under sitt nåværende styre, som en terrorstat.

Volodymyr Zelenskyj henvender seg til NATOs parlamentarikerforsamling under toppmøtet i Madrid. Foto: NATO PA.

NATOs parlamentarikerforsamling vedtok i går på toppmøtet i Madrid en rekke resolusjoner som respons på Ukraina-krigen. En av dem anmoder om opprettelsen av en spesialdomstol for å dømme den russiske lederen for krigsforbrytelser, samt økt militær støtte til Ukraina. Resolusjonen inneholder også et punkt om restriksjoner på ervervelse av vestlig teknologi for å svekke Russlands evne til å operere på slagmarken.

En annen resolusjon oppfordrer medlemslandene til å fremskynde ratifiseringen av opptaket av Finland og Sverige i alliansen, erklære avtalen av 1997 om gjensidige relasjoner mellom NATO og Russland som opphevet, og erklære Russland som en terrorstat.

Resolusjonen oppfordrer videre til å støtte den internasjonale Krim-plattformen som et verktøy for å befeste interparlamentariske innsatser for å reversere annekteringen av Krimhalvøya, til å bevare evnen til å operere i Middelhavet og på Balkan, samt å støtte den euro-atlantiske integrasjonen av Ukraina, Georgia og Bosnia.

NATO har selv tidligere høstet kritikk for å ha terrorbombet boligområder og en TV-stasjon under sin humanitære bombing av det tidligere Jugoslavia.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg