Hjem Nyheter Europa NWO-sanksjoner tvinger nordkoreansk vandrerhjem i Berlin til å stenge

NWO-sanksjoner tvinger nordkoreansk vandrerhjem i Berlin til å stenge

1

TYSKLAND Midt i Berlin, på den nordkoreanske ambassadens område, ligger det et populært vandrerhjem. I forrige uke bestemte en tysk domstol at arrangementet må stenge ettersom inntektene er et brudd på FNs sanksjoner mot Nord-Korea.

City Hostel Berlin på den nordkoreanske ambassadens område midt i byen. Skjermdump.

Et av Berlins mest populære vandrerhjem ligger sentralt mellom Brandeburger Tor og Checkpoint Charlie. Den suverene lokalisasjonen og de lave prisene har gjort det enkle hotellet fra DDR-tiden til et drømmehjem for ryggsekkturister.

Hotellet ble opprinnelig bygd for å  huse de mange nordkoreanske diplomatene som jobbet på ambassaden i det daværende Øst-Tyskland, men etter murens fall ble representasjonen redusert og hotellet ble utleid som vandrerhjem.

Det som har gjort at de tyske myndighetene ved flere tilfeller har forsøkt å stenge vandrerhjemmet er at det ligger på den nordkoreanske ambassadens territorium, og at forretningsmannen som leier bygningen dermed betaler nærmere 400 000 kroner i månedsleie til Nord-Korea.

Det har derfor kommet sterkt press fra USA og Sør-Korea, men også fra «aktivister» og lobbyorganisasjoner, om å stenge virksomheten, ettersom den anses bryte mot FN-sanksjonene som ble innført etter Nord-Koreas påståtte atomvåpentest i 2016.

Forvaltningsdomstolen i Berlin har nå i en dom fastslått at vandrerhjemmet må stenge.

Eieren av hotellet har protestert mot beslutningen, men retten støtter seg til et EU-direktiv fra 2017 som forbyr Nord-Korea å bruke sine territorium i medlemslandene til annet enn diplomatisk eller konsulær virksomhet.

På hotellsider på internett er det imidlertid fortsatt mulig å reservere rimelige rom på det nordkoreanske vandrerhjemmet og dermed snyte de tyske turistprofittørnene for profitt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hanne
Hanne
2 år siden

Bra det stenges! Turistene kan heller ligge i telt.