Hjem Nyheter Opplysninger: Enda et simulert gassangrep planlegges i syriske Idlib

Opplysninger: Enda et simulert gassangrep planlegges i syriske Idlib

2

SYRIA En russisk militær etterretningstjeneste opplyser at Al-Qaida-allierte Hayat Tahrir al-Sham har planer om et falsk flagg-gassangrep mot sivile i provinsen Idlib.

Illustrasjonsbilde

Terrorister i Syrias nordøstre provins Idlib planlegger ifølge det russiske militære etterretningsorganet The Russian Reconciliation Center (RRC) å gjennomføre en falsk flagg-operasjon mot sivile. Det er regjeringen i Damaskus som skal få skylden for angrepet.

Kontreadmiral Vyacheslav Sytnik, stedfortredende sjef for det russiske de-esskaleringsoppdraget i Syria, hevder at militante grupperinger tilhørende Hayat Tahrir al-Sham (HTS) har transportert kontainere med giftstoffer til bosettingen Tarmanin.

De Al-Qaida-allierte terroristene planlegger å bruke giftige kjemikalier, trolig klor, for å «simulere» et angrep som resulterer i dødsfall blant lokalbefolkningen, oppgir Sytnik. Han legger til at gruppen håper å deretter kunne legge skylden for hendelsen på syriske regjeringsstyrker.

De hvite hjelmenes «dokumentarer»

Akkurat Idlib har flere ganger tidligere blitt utpekt som provinsen hvor organisasjonen De hvite hjelmene har spilt inn falske dokumentarer om kjemiske angrep. Den aktuelle advarselen kommer også flere uker etter at RRC advarte mot at Hvite hjelmer-medlemmer planlegger å atter iscenesette et falsk kjemisk angrep – denne gangen mot en by elleve kilometer nordvest for Aleppo.

Den syriske regjeringen har blitt anklaget for flere påståtte virkelige gassangrep, som skal ha funnet sted siden krigen brøt ut i landet i 2011.

Vestens angrep på Syria motiveres med «regimets gassangrep»

I flere tilfeller har deretter militærstyrker fra vestlige land motivert sine egne angrep mot syriske mål med at de er hevnaksjoner for påståtte kjemiske angrep utført av den syriske regjeringen.

Mens USA og andre nasjoner har pekt på filmene produsert av De hvite hjelmene som bevis for angrepene, har Russland og Syria presentert så vel direkte vitnemål som andre bevis, hvilket utfordrer vestens narrativ.

USA og deres allierte gjennomførte et missilangrep mot flybasen Shayrat 7. april 2017 som svar til et påstått gassangrep i Khan Shaykhun tre dager tidligere. Syria ble igjen angrepet av amerikanske missiler 14. april 2018, etter et kjemisk angrep i Douma som ble oppgitt hadde funnet sted en uke tidligere.

FNs organisasjon for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) som etterforsket angrepet i Douma har også selv blitt etterforsket, etter at varslere anklaget organisasjonen for å ha renset sin rapport for relevant informasjon om saken samt for å ignorere analyser fra gruppens egne faktainnsamlingsteam.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

False flag er noe jødene og deres allierte er dyktige til, og vi bør alltid være på vakt når det kommer påstander om overgrep mot sivile, og i særdeleshet såkalt «atrocity propaganda» om bruk av kjemiske våpen, spesielt gass. Hele holocaustnarrativet til jødene avhenger bl.a. at gasskammerpåstandene blir trodd. Og Assad ble jo straks gjort til en ny Hitler da skrekkvideoene ble vist på TV-skjermene.

Aleksander Lied
Aleksander Lied
1 år siden

Så har vi USA da.. Som våger å åpne kjeften sin om «War crimes»..