Hjem Nyheter Norge Pakistansk par funnet skyldig i barnedrap

Pakistansk par funnet skyldig i barnedrap

OSLO: To pakistanere ble i Borgarting lagmannsrett funnet skyldig i forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap på kvinnens ettårige datter. Datteren døde i 2010 etter å ha blitt senket med hodet først ned i en bøtte med vann.

Borgarting-e1426779419289-640x316

En 29-årig kvinne og en 36-årig mann, begge pakistanske, men med henholdsvis norsk og britisk statsborgerskap, ble torsdag ettermiddag funnet skyldig i forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap på 29-åringens ettårige datter i oktober 2010.

Mishandlet i syv måneder

Da datteren ble drept den 4. oktober 2010, hadde hun rukket å bli ett år og ni måneder gammel. Hun døde etter at moren senket hodet hennes i en bøtte med vann. Mishandlingen forut for drapet pågikk i omtrent syv måneder, ifølge tiltalen.

Moren skal blant annet ha slått datteren, dusjet henne med kaldt vann, tapet igjen munnen hennes når hun gråt, tvangsfôret henne med chilipulver, tvunget henne til å være våken, tvunget henne til å sove på gulvet, plassert henne i en skammekrok med beina bundet fast i flere timer og latt være å gi henne mat.

Den 36-årige mannen skal ha gitt kvinnen instruksjoner over videochat på Skype. Mishandlingen skal ha vært utført for å «disiplinere» datteren, samt for å forhindre at hun ble «typisk norsk».

Strengere dom i lagmannsretten

Oslo tingrett kom i mai 2014 frem til at ingen av de tiltalte kunne dømmes for forsettlig drap. I stedet ble både kvinnen og mannen dømt til uaktsomt drap. Kvinnen til åtte års fengsel, og mannen til ni år. Av Borgarting lagmannsrett ble de dog funnet skyldige i forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap.

Les også:

Mishandlet og drepte datteren – ville ikke at hun skulle bli «typisk norsk»

Kilde:

To kjent skyldige i forsettelig barnedrap