Hjem Nyheter Rådgiver for Irans forhandlingsgruppe stiller seg undrende til «merkelige nyheter» fra USA

Rådgiver for Irans forhandlingsgruppe stiller seg undrende til «merkelige nyheter» fra USA

0

UTENRIKS Rett før forhandlinger omkring en ny atomavtale med USA begynner det å komme ut «merkelige nyheter», ifølge en representant for Irans forhandlingsgruppe.

Mohammad Marandi. Skjermbilde: CCTV / Youtube

De siste dagers vestlige nyheter har vært noe preget av oppslag omkring et overfall på Salman Rushdie i New York, den indisk-fødte forfatteren av den kritiske boken «Sataniske vers» som ble utgitt i 1988 og er rettet mot islam.

At knivattentatet på Rushdie skjer så tett opp imot den kommende forhandlingen omkring ny atomavtale mellom Iran og USA, stiller en av rådgiverne i den iranske forhandlingsgruppen, professor Mohammad Marandi, seg undrene til, rapporterer IRNA.

Likeså amerikanske spekulasjoner om et mulig kommende iransk angrep på amerikanske statsfolk som blant andre den tidligere amerikanske sikkerhetsrådgiveren og beryktete krigshisseren John Bolton har uttalt seg om, kaller Marandi for «merkelige nyheter» og postet denne uttalelsen på sin twitterbruker:

Jeg vil ikke felle tårer for en forfatter som spytter ut endeløst hat og forakt for muslimer og islam. En brikke av et imperium som poserer som en postkolonial romanforfatter

Men, er det ikke merkelig at når vi nærmer oss en potensiell atomavtale, kommer USA med påstander om et angrep på Bolton… og så skjer dette?

Til Fox News uttalte Bolton seg at han mener trusselen som Iran utgjør overfor USA har «blusset opp over tid» og at det er på sitt høyeste nå, og synes at president Joe Biden må droppe atomforhandlingen med den iranske nasjonen.

John Bolton tordnet videre med at det «ikke er bare han» som er et iransk målobjekt, men at målet deres er «å drepe amerikanere på amerikansk jord, og tidligere myndighetspersoner».

Lite nevner Bolton til Fox News om henrettelsen av lederen for den iranske revolusjonsgardens elitestyrke, general Qasem Soleimani, som Donald Trump var øverste ansvarlig for, den 3. januar 2020. «Krigshauken» Bolton var tidligere ansatt som Trumps sikkerhetsrådgiver mellom 2018–2019.

Iran har derimot oppfordret Interpol til å arrestere Trump og 47 andre, for drapet på sin general Soleimani.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg