Hjem Nyheter Norden Rasmus Paludan ble stoppet på svenskegrensen – fikk toårig innreiseforbud

Rasmus Paludan ble stoppet på svenskegrensen – fikk toårig innreiseforbud

0

SYSTEMTRAKASSERIER Den danske nasjonalisten og innvandringskritikeren Rasmus Paludan ble fredag hindret i å reise inn i Sverige, samt pålagt et toårig innreiseforbud. Samtidig ble tre av medlemmene i Stram Kurs pågrepet på Stortorget siden de spilte fotball med koranen.

Dansken Rasmus Paludan utfordret den svenske «ytringsfriheten» og fikk to års innreiseforbud til «demokratiet». Foto: ©News Øresund – Johan Wessman (CC BY 3.0).

Da den danske nasjonalisten og advokaten Rasmus Paludan sist fredag forsøkte å reise inn i Sverige ble han stoppet av svensk politi og har nå fått et toårig innreiseforbud til landet – på tross av at han som EU-borger er garantert bevegelsesfrihet.

Når bilen hans ankom brofestet ved Lernacken ventet et titalls politibetjenter fra Malmø-politiet på ham med en avvisningsbeslutning, skriver Bonnieravisen Sydsvenska Dagbladet, som gir den danske innvandringskritikeren epitetet «høyreekstremist».

Samtidig skal tre representanter for Paludans parti Stram Kurs ha blitt pågrepet på Stortorget, mistenkt for meningsforbrytelsen «Hets mot folkgrupp» etter at de spilte fotball med Koranen.

https://youtu.be/VGr2S5tXkuc

Paludan hadde søkt om tillatelse til å gjennomføre en islamkritisk demonstrasjon i Malmö, noe politiet først ga tillatelse til, men som de bestemte seg for å trekke kort tid i forkant av den planlagte manifestasjonen. Dette var fordi politiet mente at de ikke ville være i stand til å opprettholde ytringsfriheten med hensyn til sikkerheten.

Det er ikke uvanlig at politiet ved den svenske grensen stopper reisende som har kommet for å delta i demonstrasjoner i Sverige. Systematiske trakasserier har gjentatte ganger møtt de som kommer fra utlandet for å delta i Den nordiske motstandsbevegelsens arrangementer. I noen tilfeller har også personene i disse tilfellene blitt pålagt flerårige innreiseforbud.

Les også:
Aktivister trakassert, pågrepet og tvangsdeportert fra Sverige

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg