Hjem Nyheter Russland bannlyser 963 amerikanere

Russland bannlyser 963 amerikanere

1

SVARTELISTING Russland har utgitt en liste over bannlyste amerikanske statsborgere for evig utestenging fra landet. Blant de opplistete står president Joe Biden og hans sønn Hunter.

USAs utenriksminister Anthony Blinken – en av 963 permanent svartelistede personer.
Foto: Public Domain via Wikimedia Commons.

Det russiske utenriksdepartementet publiserte på lørdag en liste over amerikanske statsborgere som permanent har fått forbud om å få komme til Russland. Svartelisten omfatter 963 personer som anklages for anti-russiske aktiviteter.

Departementet skriver i en uttalelse:

Som svar på de stadig innførte antirussiske sanksjonene fra USA og innkommende henvendelser om den nøyaktige sammensetningen av vår nasjonale «stoppliste», har det russiske utenriksdepartementet nå publisert en liste over amerikanske statsborgere som har permanent forbud mot å reise inn i Russland.

Mange nye navn oppgis tillagt på listen under de tre månedene som har gått siden Russland innledet sin militære operasjon mot Ukraina. På listen figurerer for eksempel USAs president Joe Biden, hans sønn Hunter Biden, utenriksminister Anthony Blinken og visepresident Kamala Harris.

I dokumentet fremgår det at et flertall amerikanske lovstiftere og journalister pålegges sanksjoner. Den tidligere pressesekretæren i Det hvite hus Jen Psaki finnes på listen.

Den mest «profilerte kjendisen» på den russiske svartelisten oppgis å være den afroamerikanske Hollywoodskuespilleren Morgan Freeman (84) som anklaget Moskva i 2017 for å ha blandet seg i USAs indre saker og forsøkt å skade landets «demokrati» i kjølvannet av Donald Trumps valgseier og det såkalte Russiagate-narrativet – der Moskva i det skjulte visstnok skulle ha støttet Trumps valgkampanje og en armé av russiske hackere jobbet for å påvirke resultatet av valget.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

Jeg støtter Russlands utestengelse av disse globalistene, aka jødetilbederne, fullt ut. Et passende mottrekk mot de sanksjonene som USA har stått i spissen for, angivelig pga «våre verdier» og «who we are». Det ironiske er at sanksjonene gjør situasjonen verre for mange europeiske land, og i USA må innbyggerne tåle stadig stigende priser på viktige varer, alt fordi «vi må støtte Ukraina, demokratiet og verdiene våre» mot Russlands autokrati og Putin.