Hjem Nyheter Europa Russlands tidligere president: «Det er usannsynlig at Vesten vil våkne opp fra...

Russlands tidligere president: «Det er usannsynlig at Vesten vil våkne opp fra sin dumskap»

1

RUSSLAND Sanksjonene mot Russland er så alvorlige at man kan se det som et angrep som rettferdiggjør at Russland utøver sin rett til selvforsvar. Det uttalte Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev under årets utgave av St. Petersburg International Legal Forum.

I tillegg til NATO-toppmøtet i Madrid, arrangeres for tiden den tiende utgaven av St. Petersburg International Legal Forum. En av talerne har vært den tidligere russiske presidenten og statsministeren Dmitrij Medvedev, som i dag er partileder for det russiske regjeringspartiet United Russia og viseformann i Russlands sikkerhetsråd.

Medvedev, som anses for å være tøffere mot Vesten enn president Vladimir Putin, snakket om vestlige sanksjoner mot Russland. Ifølge ekspresidenten er sanksjonene mot Russland på et slikt nivå at de kan regnes som «internasjonale aggresjoner» og at de med rette kan rettferdiggjøre at Russland påberoper seg sin rett til selvforsvar.

– Handlingen kan til en viss grad sammenlignes med en økonomisk krigserklæring, som våre motstandere selv sier, sa Medvedev, sitert av RT.

Ifølge Medvedev er det bare et «svakt håp» om at Vesten vil overgi sine «onde gjerninger» og «angre sin egen dumskap».

«Det er vårt håp at våre tidligere vestlige partnere har mot til å erkjenne deres strategiske feilberegninger, som ifølge FN selv har påvirket over 1,5 milliarder mennesker og provosert frem en bølge av global inflasjon, matmangel og økende fattigdom», fortsatte den tidligere presidenten.

Men selv om det ikke skulle skje, vil Russland ifølge Medvedev «leve videre» uten Vesten.

– Dagens verden er ikke begrenset til de vestlige landenes landegrenser, fastslo Medvedev.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
6 måneder siden

Hver dag og hver time produseres det russiskfiendtlig propaganda i MSM, og verst er NRK og TV2, men de andre følger opp. Det bilde som tegnes er at Russland(onde Putin, som er både mentalt forstyrret og alvorlig syk), begår grusomme krigsforbrytelser i Ukraina, mens ukrainerne forsvarer seg tappert og beundringsverdig, og slår russerne tilbake hver dag, rett nok med store våpenforsyninger fra EU og USA. Vestlige politikere besøker jøden Zelensky i Kiev, og rystes av «meningsløs ødeleggelse» av boligblokker, barnehager og sykehus, som russerne angivelig har forvoldt. At primitiv propaganda ikke blir avslørt er ubegripelig, men de holder vel plebsen… Les mer »