Hjem Nyheter Sør-Korea sier nei til 553 flyktninger

Sør-Korea sier nei til 553 flyktninger

2

SØR-KOREA Den Sørkoreanske befolkningen har mobilisert etter at det ble kjent at landet har blitt bedt om å ta imot 552 flyktninger fra Jemen.

Store protester i Sør-Korea. Foto: Ed Jones / AFP.
Store protester i Sør-Korea. Foto: Ed Jones / AFP.

Selv om Sør-Korea er et velutviklet land, med god økonomi og sterke bånd til Vesten, så ser de ikke ut til å ha fått med seg hvilke imperativ bidrag flyktninger angivelig gir et samfunn. Statistikk fra 2017 viser at landet det året mottok 9 894 søknader; av disse ble 102 akseptert. Blant annet ble 103 søknader fra syriske flyktninger alle avslått. I 2016 ble 27 flyktninger akseptert innenfor grensene. Totalt har ca. 800 flyktninger fått opphold i Sør-Korea siden 1994, og likevel har landet altså klart seg bra.

Sør-Korea er nå anmodet av FN om å ta imot 552 flyktninger fra krigen i Jemen, som Europa både direkte så vel som indirekte bidrar i, men anmodningen har møtt såpass kraftig kritikk fra befolkningen at justisviseminister Kim Oh-soo nå antyder at landet igjen vil si nei.

– De landene som har tatt inn flyktninger har opplevd forferdelige lovbrudd. Jeg er bekymret for at noe sånt kan skje i våre nabolag, uttaler den lokale beboeren Jina Heo, og viser til de enorme problemene som er oppstått i Europa i kjølvannet av innvandringen. Sverige og Tyskland er skrekkeksemplene som blir trukket frem.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

For en forskjell mellom «refugees welcome», som møtte invadørene i vesteuropeiske land, og «fake refugees go home» i Sør-Korea, der ingen ønsker rasefremmede velkommen. Kina, Japan og Korea er etnisk ytterst homogene samfunn, og tillater omtrent ingen innvandring/invasjon av folk fra Midtøsten eller Afrika, og det tjener de på, økonomisk og kulturelt. Befolkningen er i betydelig grad etnisk bevisst, i motsetning til i vesten.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Norske politikeres og våpenfabrikkers bidrag til folkemordet i Jemen:

https://www.dagbladet.no/nyheter/kraftig-okning-i-norsk-vapeneksport-til-landene-som-kriger-i-jemen/69872326