Hjem Nyheter Norden SVERIGE: Flere skyteepisoder i løpet av en og samme natt

SVERIGE: Flere skyteepisoder i løpet av en og samme natt

1

FLERKULTUR I det tungt flerkulturelle Sverige har det natt til lørdag forekommet flere skyteepisoder rundt om i hele landet.

Temabilde: «Utrykning». Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen

Det flerkulturelle Sverige har natt til lørdag blitt «kulturelt beriket» med skyteepisoder rundt om i hele landet. Den nordiske motstandsbevegelsens svenske nettavis, Nordfront, har under morgentimene notert rubrikker fra Luleå, Norrköping, Stockholm og Västerås, men utelukker ikke at det også kan ha vært flere skytehendelser under natten.

Luleå

Svensk politi varslet om et flertall skuddløsninger i Notviken i Luleå.

– Rett etter klokken ti fikk vi beskjed om at personer hadde hørt noe som liknet skudd. Vi sendte patruljer til plassen og der fant vi en død person, sier politiets pressetalsperson Liv Fahlén til SVT.

Både rettsteknikere og innsatsstyrker ble deretter sendt til åstedet. Politiet beskriver seg å være i en «intensiv etterforskningsfase» og vil ikke uttale seg videre om saken.

Norrköping

Ved ett-tiden ble politiet tilkalt til bydelen Klockaretorpet i Norrköping. Varslingen dreiet seg om en skuddløsning, og på stedet fant de en kvinne med skader i benet.

– Jeg kan ikke bekrefte om kvinnens skader kommer av at hun har blitt skutt. Ærendet er nå hos påtale og jeg henviser til de, sier politiets pressetalsperson Monica Bergström til SVT.

Under morgentimene ble en mann i 30-årsalderen anholdt, mistenkt for grov mishandling.

Stockholm

I bydelen Bagarmossen pågår også en utredning da politiet ble varslet om skuddløsninger. Politiet bekreftet at det hadde forekommet «bråk», og at noen hadde begynt å skyte mot andre personer.

– Vitnene har sett en type av konfrontasjon og at de innblandede har løpt fra plassen, beskriver Ola Österling, pressetalsperson hos Stockholmspolisen.

En man ble senere funnet skutt med alvorlige skader i Skarpnäck, og har nå blitt ført til sykehuset. Politiet skal dessuten ha pågrepet en mann mistenkt for drapsforsøk, samt ha beslaglagt et gevær.

Ifølge opplysninger undersøker man også eventuelle koblinger til en skytehendelse i Kärrtorp fra forrige natt.

Västerås

Også i Västerås er det rapportert om skyteepisode. En person med skuddskader ble funnet ute, og ble siden ført til sykehus.

– Det er en person som har blitt frihetsberøvet i og med dette. Jeg kan ikke oppgi alder eller noe om hvem denne personen er, annet enn at det er en mannsperson. Vi kommer å fortsette med vår tekniske utredelse og kommer til å holde et avhør. Den skuddskadete befinner seg fortsatt på sykehus, sier politiets pressetalsperson Linda Winge til SVT.

Les også:
Hver fjerde kvinne i Sverige våger ikke lenger å gå ut som følge av flerkulturen
Hva driver folk til å støtte flerkultur?

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Espen
Espen
9 måneder siden

«Det har aldri før vært så bra», flerkultur er jammen spennende. Som å leve i en thriller.