Hjem Nyheter Sykepleier suspendert fra kurs for å si “Å være hvit gjør deg...

Sykepleier suspendert fra kurs for å si “Å være hvit gjør deg ikke til rasist”

ANTI-HVITHET En psykiatrisk sykepleier som ville videreutdanne seg konfronterte forelesernes hatefulle påstander og ble først mobbet av dem og deretter utestengt fra kurset. Hun har nå saksøkt utdanningsforetaket.

Amy Gallagher.

Amy Gallagher (34), en psykiatrisk sykepleier fra Orpington, Kent i Storbritannia, ønsket å videreutdanne seg til psykoterapeut og tok i den anledning et kurs i psykologi ved Portman, som er en del av The Tavistock and Portman NHS Trust.

Kursforeleseren fremførte, forteller Amy til MailOnline, et anti-hvit budskap. Studentene ble for eksempel fortalt at «hvite forstår ikke verden» og at “Kristendommen er ansvarlig for rasisme fordi den er europeisk”. Et av Tavistocks seminarer ble til og med kalt “Whiteness – a problem in our time” og seminaret refererte til et sitat fra Trusts hjemmeside:

Problemet med rasisme er et problem med hvithet.

Amy konfronterte disse anti-hvite uttalelsene, og etter at hun uttalte “Å være hvit gjør deg ikke til rasist” under en diskusjon, ble hun konsekvent møtt med direkte fiendtlighet fra lærerne. Selv bruker hun ordet «mobbet». Ikke lenge etter ble hun også suspendert fra kurset i påvente av en etterforskning som skal avgjøre om hun i det hele tatt er egnet til å jobbe med pasienter. Nesten et år senere har det ennå ikke blitt etablert noen etterforskning. Det betyr at drømmen hennes om å bli psykoterapeut nå henger i en tynn tråd.

Som om ikke dette var nok, har også en kursholder forsøkt å få henne suspendert fra dagjobben som praktiserende psykiatrisk sykepleier. 34-åringen kjemper imidlertid tilbake. Hun har nå saksøkt Tavistock for «diskriminering basert på rase og religion» i en sak som antas å være en av de første i sitt slag.

Det er imidlertid ikke første gang at Tavistock Trust havner i rettslige prosesser. I 2019 sto de for retten anklaget for å forsyne barn ved sin Gender Identity Development Service med pubertetsblokkerende medisiner. Virksomheten holder nå på å legges ned etter en sterkt fordømmende uavhengig granskning.