Hjem Nyheter Terrorbløff: FBI fingerer rusmisbruker som hensatte bensinkanne foran jødisk senter som terrorbomber

Terrorbløff: FBI fingerer rusmisbruker som hensatte bensinkanne foran jødisk senter som terrorbomber

0

USA En rusmisbruker er dømt for å ha forsøkt å sette fyr på et jødisk pleiehjem i Longmeadow, Massachusetts. FBI påstår å kunne knytte mannen, som sier han ikke interesserer seg for politikk, til en mystisk, navnløs «hvit makt»-gruppe.

Intet bevis, ikke noe problem.

Dette var etterforskningsfilosofien til spesialagent Ryan McGonigle i Boston FBIs Felles Terrorinnsatsstyrke (JTTF), da han anklaget John Rathbun for å være en hvit makt-innenlandsterrorist som forsøkte å sprenge et jødisk pleiehjem med et hjemmelaget sprengstoff.

Boston FBIs sjefsspesialagent, Joseph Bonavolonta, hyllet arrestasjonen som bevis for at «rasemotiverte voldelige ekstremister» utgjør en «veldig ekte trussel».

Rathbun ble til slutt domfelt for forbrytelsen på onsdag, etter at den første rettssaken endte med en fastlåst jury.

En feilplassert bensinkanne

Ifølge rettsdokumenter som Nasjonal Justice har fått tilgang til, ble det den 2. april 2020 funnet en 19-liters Scepter-bensinkanne med en papirlapp stoppet inn i dysen utenfor Ruths Hus, et jødisk pleiehjem i Longmeadow, Massachusetts. Kannen tok ikke fyr, og det ble ingen materielle skader.

Blod funnet på stedet førte føderale etterforskere til John Rathbun, en 37 år gammel heroinmisbruker som bodde i nærheten sammen med sine foreldre.

Siden Ruths Hus er en jødisk institusjon og det stod skrevet kristne vers på den svidde lappen i bensinkannen, kokte FBI sammen et faktafri narrativ som fingerte Rathbun som en hvit makt-terrorist som plantet en hjemmelaget bombe med den hensikt å drepe jøder.

Rathbun ble deretter tiltalt for å ha transportert sprengstoff over delstatsgrenser og å ha forsøkt å bruke sprengstoffet for å skade eller ødelegge eiendom.

Agent McGonigles tiltale begynner med et sammendrag av en mystisk navnløs gruppe med «hvit makt-tilhengere», benevnt kun som «Person 1» og «Person 2» og visstnok ikke tiltalt, som spesifikt rettet seg mot jødeanlegget i Longview på sosiale medier.

Flere sider av erklæringen er viet til å beskrive den indre virkemåten til denne «hvit makt»-gruppen og deres trusler mot pleiehjemmet, men likevel fastslår Rathbun i en overraskende fotnote at Rathbun ikke er noen av de individene som planla angrepet, og at det ikke er noe bevis for at han var involvert i gruppen eller i det hele tatt noen politisk aktivitet.

National Justice undersøkte alle dokumentene i saken og fant at føderale advokater aldri presenterte beviser som knyttet tiltalte til noen «hvit makt»-relatert eller antijødisk gruppe eller meninger.

Under avhør med etterforskerne innrømte Rathbun at han jevnlig brukte rusmidler og gikk inn på datamaskinen sin for å se på porno, men fornektet kategorisk enhver tilknytning eller interesse for politikk eller fiendskap mot jøder. Da han ble opplyst om at blodet funnet på bensinkannen stemte overens med hans DNA, skal Rathbun ha blitt synlig fortvilet og stilt spørsmål ved hvordan det en gang kunne gå an.

En dommer sa seg likevel enig i at «det er rimelig å slutte» at Rathbun hadde til hensikt å terrorisere jøder fordi den delvis svidde papirlappen i bensinkannen, karakterisert som en «veke», hadde bibelvers påskrevet.

Ingen juridisk basis for den føderale tiltalen

Da saken gikk for retten for første gang i november i fjor, strevde de føderale advokatene med narrative utfordringer. De mislyktes i å etablere et motiv, et forsett eller til og med et logisk juridisk argument for å begrunne den alvorlige tiltalen.

Blant annet transporterte ikke Rathbun bensinkannen over delstatsgrenser – en forutsetning for den føderale tiltalen i saken. FBI-agent og advokaten som førte saken forsøkte å omgå denne begrensningen ved å hevde at selv om både Rathbun og Ruths Hus var i Massachusetts, eier firmaet som driver hjemmet, Jewish Geriatric Services Lifecare, Inc, også en eiendom i Connecticut.

National Justice konsulterte en juridisk ekspert angående dette argumentet, og vedkommende svarte at det var en «uhørt» teori.

Jurymedlemmene kjøpte det ikke heller, og rettssaken ble erklært ugyldig.

Justisdepartementet kunne ikke la en mulig «antisemittisk terrorist»-domfellelse gå til spille og gikk til sak igjen i forrige uke, hvor FBI til slutt klarte å klemme ut en domfellelse. Rathbun har blitt holdt i varetekt uten kausjon gjennom hele Kafka-prosessen og venter nå på straffeutmåling – opp til 10 år i fengsel – planlagt neste høst.

I en selvgod pressemelding onsdag der de klappet seg på ryggen, nevnte Justisdepartementet gjentatte ganger det jødiske eierskapsforholdet til eiendommen hvor bensinkannen ble hensatt, men ikke at «antisemittisme» spilte noen rolle i Rathbuns avgjørelse om å sette den der.

Uansett vil Rathbuns farseaktige domfellelse fremdeles bli opptalt som enda et tilfelle av «hvit makt-innenlandsterror» av FBI.

/Eric Striker

Først publisert på National Justice

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg