Hjem Nyheter Globalt Trump: Google og Facebook skal passe seg

Trump: Google og Facebook skal passe seg

0

SENSUR USAs president Donald Trump advarer de store sosiale medie-selskapene om å være forsiktig med å sensurere uliktenkende.

Donald Trump

Den amerikanske presidenten Donald Trump advarer på Twitter de store Internett-selskapene om at de skal være forsiktige med å sensurere brukere på sine sosiale media-plattformer.

For eksempel har Facebook lenge utestengt nasjonalister på vilkårlige grunner, mens YouTube har gått hardt til verks for å sensurere aktører som Den nordiske motstandsbevegelsen, noe som stadig fler alternative nyhetssider selv har fått merke.
Twitter, den plattformen som Trump selv bruker, både utestenger brukere samt bruker en metode som kalles «shadowbanning», som er ment til å redusere brukernes eksponering.

Presidenten mener også at Google rigger søkeresultatene, slik at brukerne får flere treff fra venstrevennlige nyhetssider samtidig som konservative medier undertrykkes.

– Google og andre undertrykker konservative stemmer og skjuler positiv informasjon og nyheter. De kontrollerer hva vi får se og hva vi ikke får se. Dette er en veldig alvorlig situasjon som vil bli adressert, kunngjorde Trump på Twitter.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg