Hjem Nyheter Trump oppfordret demokrater til å «reise hjem» – anklages for rasisme

Trump oppfordret demokrater til å «reise hjem» – anklages for rasisme

2

USA Etter å ha bedt rasefremmede politiske motstandere om å «reise tilbake dit dere kommer fra og fiks deres egne land» anklages Donald Trump for «rasisme» av Demokratene.

USAs president Donald Trump skrev nylig på Twitter at «progressive demokratiske kongresskvinner» som kommer fra land som er «de mest korrupte og udugelige» og «hvis regjeringer er en total katastrofe» ikke bør diktere hvordan USA, som han mener er «den beste og mektigste nasjonen på jorden», skal styres. I stedet mener Trump at kvinnene bør «reise tilbake og fikse de totalt ødelagte og kriminelt belastede stedene de kommer fra» for å deretter komme tilbake og vise «hvordan det gjøres».

Trump mener at kvinnene ikke kan reise fort nok, ettersom disse stedene har stort behov av hjelp. Han foreslår også at talsmannen for representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, skal ordne med gratis reise.

Trumps uttalelse har skapt sinne hos Demokratene, som nå anklager ham for «rasisme». Demokratene mener at Trump tenker på puertoricaneren Alexandria Ocasio-Cortez, som representerer delstaten New York i representantenes hus, somalieren Ilhan Omar som representerer Minnesota og palestineren Rashida Tlaib som representerer Michigan.

– Dette er en rasistisk Twittermelding. Dette er er amerikanske statsborgere som har blitt valgt i USA, har demokraten Ben Ray Lujan sagt om Trumps uttalelse.

Nancy Pelosi mener at Trumps ord er «fremmedfiendtlige og har til hensikt å splitte vårt land». Trumps «plan om å «gjøre Amerika bra igjen» alltid har handlet om å gjøre Amerika hvitt igjen», legger hun til.

2
Delta i debatten

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SteinarKim Larsen Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Kim Larsen
Kim Larsen

Ka i huleste er rasistisk med det?

Sannheten svir…i guess hehe

Steinar
Steinar

Snart valg i USA. Da er det vel best å spille med andre kort, slik at de ekte nasjonalister hjelper deg til presidentskapet igjen.