Hjem Nyheter Ungarn stiller nye krav til Sveriges NATO-søknad

Ungarn stiller nye krav til Sveriges NATO-søknad

NATO Globalistene pustet lettet ut da Tyrkias president Erdogan overleverte Sveriges NATO-søknad til Riksdagen. Men nå ser det ut til at Ungarn begynner å nøle igjen om Sverige.

Ungarns statsminister Viktor Orbán.
Foto: European People’s Party, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan signerte Sveriges NATO-søknad i forrige uke og sendte den til landets parlament for ratifisering. Regjeringen og dens sympatisører uttrykte håp om at NATO-medlemskapet nå ville gå «lynraskt».

Ungarn har imidlertid fortsatt ikke ratifisert søknaden, som ofte ikke engang nevnes i diskusjonene. Landets regjering forsøkte tidligere å stille krav til Sverige, men ble fullstendig ignorert. Etter dette uttrykte Budapest at de ville godkjenne Sveriges søknad før Tyrkia.

Men nå har Budapest igjen begynt å stille krav til Sverige, skriver SVT Nyheter. Dette ble tydelig onsdag kveld da minister Gergely Gulyás, som er ansvarlig for statsminister Viktor Orbáns kontor, holdt en pressekonferanse. Ministeren nevnte at angrepene på Ungarn i Sverige har intensivert den siste tiden.

– Siden den gang har situasjonen forverret seg. Vi husker alle hva som har skjedd med svensk-ungarske relasjoner de siste månedene.

Ifølge Gulyás er det ikke lenger åpenbart at Ungarn ikke blir det siste landet som godkjenner Sveriges søknad.

– Hvis de tror at deres mening er en feil, la det være klart. Hvis de tror de hadde rett, vet jeg ikke hvorfor de ønsker å være i en klubb med oss.

Ifølge SVT er det et innslag fra 2019 med Utbildningsradion der det beskrives hvordan Orbáns parti Fidesz «svekket demokratiet» i Ungarn som de ungarske politikerne i hovedsak reagerte på. Tidligere har Orban sagt at hans regjering bare vil at Sverige skal slutte å blande seg inn i ungarsk innenrikspolitikk, akkurat som Ungarn ikke blander seg inn i svensk politikk.

Tirsdag krevde flere av Ungarns opposisjonspartier at Riksdagen setter opp en dato for avstemning over Sveriges NATO-søknad. Presidenten skal imidlertid ha avvist disse kravene, noe som betyr at det fortsatt ikke er noen plan for når søknaden vil bli ratifisert.