Hjem Nyheter Norge 52 år gammel mann ble blind på det ene øyet etter flerkulturell...

52 år gammel mann ble blind på det ene øyet etter flerkulturell vold

ÅLESUND: En 52 år gammel mann ble natt til lørdag forrige helg offer for flerkulturell vold i Ålesund sentrum, da to personer uprovosert gikk til angrep og mishandlet ham. Nå er han blind på det ene øyet.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Det var etter et pub-besøk i Ålesund sentrum natt til lørdag forrige helg, at hendelsen fant sted. 52-årige Øyvind Frøland stod utenfor utestedet Mølla og ventet på taxi da en gruppe utenlandske ungdommer kontaktet ham og spurte om en røyk.

Til Sunnmørsposten forteller Frøland at en av ungdommene spurte etter en sigarett, noe han ikke hadde. Deretter skal de ha forsøkt å yppe til bråk. Frøland forsøkte gjentatte ganger og ta seg fra stedet, men mannen som spurte om en sigarett, blokkerer veien samtlige ganger.

– Det som så skjer, er at mannen kjapt springer foran meg. Jeg snubler i han, og han faller, men er raskt på beina igjen. Så kommer slaga. Fullstendig uprovosert og fremdeles på fortauet ved puben. De hagler mot meg. Eksakt hvor mange som slår, vet jeg ikke, utover at jeg ser to personer.

Fraktet med ambulansefly til Trondheim

Frøland forteller han forsøkte å forsvare seg så godt han kunne, og at vitner til hendelsen kontaktet politiet som var raskt på plass og fikk ham fraktet vekk med ambulanse til Ålesund sykehus.

– Smertene var enorme. Jeg har aldri før hatt så vondt, forteller Frøland til Sunnmørsposten.

Etter undersøkelser på sykehuset i Ålesund blir det konstatert at Frøland har store blødninger inne i øyet. Han blir fraktet med ambulansefly til Trondheim, og undersøkt av spesialister. De konstaterer at synet på høyre øye er tapt.

To utenlandske personer, en kvinne i slutten av tenårene og en mann i 20-årene, er pågrepet og siktet for hendelsen.

Kilde:

– Trodde aldri noe sånt kunne skje meg