Hjem Nyheter Europa 70 000 regimekritikere på gatene i Praha

70 000 regimekritikere på gatene i Praha

3

TSJEKKIA Anslagsvis 70 000 mennesker protesterte mot den tsjekkiske regjeringens håndtering av energispørsmålet denne helgen. Demonstrantene var også samlet i motstanden mot de globalistiske organisasjonene EU og NATO.

Lørdag var anslagsvis 70 000 mennesker samlet i den tsjekkiske hovedstaden Praha for å protestere mot regjeringens håndtering av energikrisen, melder Reuters.

Ifølge Reuters beskrivelse bestod demonstrasjonen av alt fra «høyreekstremister og andre marginale grupper» til kommunister, som alle var samlet i sin motstand mot globalistorganisasjonen EU og krigsalliansen NATO.

Demonstrantene som samlet seg på Václavplassen i de sentrale delene av hovedstaden krevde at Tsjekkia skulle være militært nøytrale og sikre kontrakter med gassleverandører, uavhengig av hvilket land de opererer fra.

– Målet med demonstrasjonen vår er å kreve endring, fremfor alt i problemene med energipriser, spesielt elektrisitet og gass som vil ødelegge økonomien vår til høsten, kommenterte arrangementets medarrangør Jiri Havel til nettstedet iDNES.cz.

Den tsjekkiske statsministeren Petr Fiala gikk til angrep på demonstrantene i tsjekkiske medier og hevdet at de ikke har «Tsjekkias beste interesser» som mål.

– Protestene på Václavplassen ble kalt inn av krefter som er pro-russiske og nært knyttet til ekstreme synspunkter som er i strid med Tsjekkias interesser, sier Fjala til CTK News.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
J.H
J.H
5 måneder siden

Gledelig å se motstanden mot EU og NATO vokser.

Stian
Stian
5 måneder siden

Nice

Roger M
Roger M
5 måneder siden

Defaitisten ville sagt «shut it down, demonstrasjoner nytter ikke, la oss gjemme oss i skogen og være stille». Supert folk våkner og viser motstand på gatene!!!