Hjem Nyheter Norge Babacar Sarr kan få fire års fengsel for voldtekt

Babacar Sarr kan få fire års fengsel for voldtekt

2

FLERKULTUR Aktor vil ha fire års fengsel for den senegalesiske fotballspilleren Babacar Sarr, som spiller for Molde FK, etter at sistnevnte er tiltalt for voldtekt.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det var i 14. mai i fjor at en kvinne ble med en gruppe fotballspillere hjem fra byen i Molde. I løpet av kvelden og natten skal senegaleseren ha voldtatt den da sovende kvinnen, før han kastet henne ut. Til stede i leiligheten var det også to andre: senegaleseren Amidou Diop og Sonni Ragnar Nattestad som er født på Haiti (men som konsekvent blir omtalt som Færøyisk i mediene). Det er ikke tatt ut tiltale mot disse, og gitt omstendighetene rundt saken, at kvinnen sov, så vil det mest trolig forbli slik.

Molde FK har utmerket seg i denne saken ved å late som ingenting, og Fotballforbundet har reagert med forbud på arenaene mot alt som kunne henspille til saken. Samtidig har tilskuerantallet på kamper i topp-serien sunket betraktelig de siste årene, parallelt med at lagene fylles opp med spillere som verken har lokal, regional eller nasjonal tilhørighet, sjelden er de fra samme kontinent til og med. Dette er ofte gjennomført med støtte fra lokale kapitalister som ser en realiserbar gevinst i å investere i billige afrikanske spillere, som får offensive posisjoner på lagene for å score mål og dermed høyne sin markedsverdi.

Et godt eksempel er Vålerenga som ynder å fremstå som en organisk klubb, drevet og styrt fra «gølvet». I realiteten er det sterke pengekrefter bak det meste i klubben, og dette approprierte imaget som en folkeklubb àla FC St. Pauli er en nøye uttenkt markedsstrategi, inkludert dets anti-rasistiske arbeid. Men dermed blir lagene også irrelevante for det lokale publikumet, identiteten blir kun opprettholdt av klubblogoen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Denne kvinnen har seg selv å takke for å innlate seg med halvaper som løper fort og sparker fotball. Og halvapen bør utvises. Mange norske fotballag, helst i eliteserien, er nå 50% eller mer afrikanske, og appellerer lite til et norsk publikum. Ikke rart at vinteridrett, som langrenn, hopp og alpint, har langt større oppslutning, som stort sett HVITE idretter, slik det bør være i Norge.

trackback
2 år siden

[…] konfrontert med hvorfor han benyttet, og støttet, den da voldtektstiltalte senegalesiske spilleren Babacar Sarr, da sistnevnte spilte i Molde mens Solskjær var trener. I tillegg er ett av voldtektsofrene […]