Hjem Nyheter Norden Den danske statsministeren lovet å stille strengere krav til innvandrere

Den danske statsministeren lovet å stille strengere krav til innvandrere

DANMARK: Den danske statsministeren lovet i sin nyttårstale at man kommer til å stille strengere krav til alle innvandrere som kommer til landet. Blant annet ønsker hun at de umiddelbart skal settes i arbeid.

Helle Thorning-Schmidt
Helle Thorning-Schmidt

Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt, uttalte i sin nyttårstale at de som får økonomisk erstatning fra staten i fremtiden, må arbeide mer for å tilegne seg retten på denne erstatning.

– De skal arbeide mer for erstatningen, og det skal helst være på en arbeidsplass. For målet er å få en ordentlig jobb.

Hun mente også at Danmark ikke har lyktes med å integrere innvandrere i samfunnet og kritiserte sterkt det faktum at innvandrere som har befunnet seg i landet i over ti år, enda ikke har skaffet seg en jobb. I talen lovet hun at det nå vil bli en endring på dette.

– De nye flyktningene skal arbeide, uansett hvor lang tid de skal være her. Og hvorfor være her? Hvordan er det med innvandrere som har vært her i fem til ti år, men som enda ikke kan forsørge seg selv? Kanskje har de ikke hatt viljen. Kanskje har man ikke stilt strenge nok krav. Kanskje har de ikke fått sjansen. Det skal de få nå, uttalte statsministeren.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.