Hjem Nyheter Norden Den svenske marinen befant seg ved Nord Stream i dagene før eksplosjonene

Den svenske marinen befant seg ved Nord Stream i dagene før eksplosjonene

1

NORD STREAM Det svenske sjøforsvaret bekrefter etter en undersøkelse fra DN at de hadde fartøy rundt og over Nord Stream-rørledningene dager før eksplosjonene.

Foto: Danske Forsvaret. Gasslekkasje på Nord Stream utenfor Bornholm.

Det er avisen Dagens Nyheter (DN) som har kunnet kartlegge skipstrafikken som har beveget seg i nærheten av gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 den siste tiden.

Ifølge kartleggingen hadde den svenske marinen flere skip stasjonert rundt gassrørledningene bare dager før de ble sprengt tidligere denne uken.

Marinen bekrefter

Sjøforsvarets talsperson har bekreftet DNs opplysninger, og innrømmer at det har vært skip i området i umiddelbar nærhet av eksplosjonene. Tilsynet hevder i intervjuet at det har drevet «sjøovervåking», men kan ikke si mer om virksomheten på grunn av «streng sekretesse».

Stengte av posisjonssender

Dagens Nyheter har også kunnet se at skipene har slått av sine posisjonssendere, «AIS», når de har vært nær Nord Stream-rørledningene.

Men ifølge Anders Larsson, kommandørkaptein og tidligere sjef for marinens etterretning, er det helt normalt at skip slår av utstyret «når det ikke er nødvendig».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
1 måned siden

Høyst mistenkelig.

Det svenske forsvaret gjør mye rart ute på sjøen. Vi husker jo alle Estonia fergen.