Hjem Nyheter Dobbel seier for nasjonalister i Bulgaria

Dobbel seier for nasjonalister i Bulgaria

1

BULGARIA Den nasjonalistiske organisasjonen Bulgarsk nasjonal samling skriver på sine nettsider om to viktige seiere der de overlistet etablissementet på den årlige Lukovmarsjen og at de vant rettssaken mot forbud av organisasjonen.

 

Bulgarsk nasjonal samling (BNS) skriver på sine nettsider om to veldig positive nyheter. BNS arrangerer den årlige Lukovmarsjen for å feire nasjonalhelten Christo Lukov. I flere år har organisasjoner, hovedsakelig jødiske organisasjoner som World Jewish Congress, forsøkt å stoppe marsjen, noe Frihetskamp tidligere har skrevet om. Både USA, Russland og Israel har forsøkt å påvirke Bulgarias indre anliggender via sine ambassader, med det formål å skape opinion for å forby marsjen. BNS har hatt stor suksess med å motvirke disse forsøkene til forbud i domstolene, der de har vunnet hver gang. Høyesterett kunngjorde at alle forsøk på å forby marsjen ikke bare har vært brudd på loven, men også den bulgarske grunnloven.

Les mer: Christo Lukov – den nedtystede helten

Bulgarsk nasjonal samlingen sier at årets Lukovmarsj var den vanskeligste å organisere til nå fordi den kvinnelige ordføreren i hovedstaden Sofia nok en gang forsøkte å stoppe Lukovmarsjen med alle mulige midler. Med henne var alle partier fra alle politiske spektrum unntatt et veldig lite antall individer som fremdeles hadde en patriotisk følelse. Ordføreren hadde også støtte fra NGOer og venstreorienterte organisasjoner. Det var også en pågående rettssak som skulle avgjøre om organisasjonen skulle forbys i sin helhet, ledet av statsadvokaten selv.

Dagen Lukovmarsjen skulle finne sted mottok BNS informasjon fra en pålitelig kilde som sa at en provokasjon ville bli utført ved marsjens utgangspunkt. En internasjonal organisasjon ville være på scenen for provokasjonen for å filme hendelsen og bruke materialet til å prøve å forby marsjen i sin helhet. BNS responderte med å sende en liten gruppe mennesker som sørget for at det ikke kunne gjennomføres noen provokasjon og å informere folket på stedet om at en felle var satt mot dem. Media var tilstede i større antall enn vanlig fordi rettssaken mot bevegelsen var pågående. For å motvirke den presenterte mediefortellingen produsert av den motsatte siden, ga den mindre gruppen en rekke intervjuer på stedet.

Det må påpekes til den norske leseren at BNS sitt forhold til media er annerledes sammenlignet med andre nasjonale organisasjoner i andre land ettersom de har blitt invitert til TV og universiteter, der de har fått argumentere for sin sak, noe som er utenkelig i Norden.

En ny hemmelig møteplass der folk kunne samlet seg ble bestemt og folk begynte å samles der mens politiet på den opprinnelige møteplassen eskorterte folk til Lukovs hjem og forbød dem å bruke fakler og gå i tog på ordre fra ordføreren. Mange medier hadde ferdige rapporter der de uttalte at Lukovmarsjen hadde blitt stoppet i år. En ambassade takket for at denne antisemittiske hendelsen hadde blitt stoppet, noe som klart viser hvem som sitter med makten.

På det hemmelige samlingsstedet hadde imidlertid folkemengden stilt opp seg opp i militær formasjon, tent faklene og startet marsjen med fakler i hånden mens de ropte Christo Lukovs navn på gatene i hovedstaden.

Politipatruljene til stede var numerisk underlegne og kunne ikke stoppe denne andre marsjen. Etter å ha gått sin hemmelige rute gjennom gatene i Sofia sammenslo denne andre marsjen seg med den første gruppen utenfor Lukovs hjem der den offisielle seremonien fant sted. Bulgarsk nasjonal samling hadde vunnet dagen.

Den nordiske motstandsbevegelsen deltar i Lukovmarsjen i 2017

Seier i forbudsrettssaken

Noen dager etter den vellykkede Lukovmarsjen mottok BNS nok en god nyhet. Det ble ikke noe forbud. Domstolen avviste statsadvokaten og sa at det ikke var noe lovlig grunnlag for å forby organisasjonen fordi påtalemyndighetens påstander om organisasjonen ikke kunne bevises. Retten bestemte også at Christo Lukov var en nasjonalhelt og at enhver person som roste ham eller hans organisasjon ikke ville bli tiltalt av myndighetene. Organisasjonen uttaler seg om sine seire på sine nettsider.

Vi ser på dette ikke bare som en seier for vår organisasjon og bulgarsk nasjonalisme, men som en seier for alle europeiske nasjonalister. For disse hendelsene er en del av den større kampen – de europeiske nasjonalistenes kamp for å gjenvinne landene sine, sitt kontinent og for å redde sitt folk og vår sivilisasjon.

Bulgarsk nasjonal samling takker på nettsiden for støtten fra andre nasjonalistiske grupper i land som Tyskland, Polen, Ungarn, Frankrike og Tsjekkia, samt de gode relasjonene med svenske og rumenske kamerater. Teksten slutter med følgende ord:

Vi feirer seieren vår med viten om at fiendene våre vil prøve å slå til mot oss enda hardere neste gang. Det blir flere kamper før vi kan gjenvinne det som er vårt. Men seieren tilhører de som er mest utholdende!

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Gode nyheter. En rettsak skulle ikke engang kommet opp.