Hjem Nyheter Europa Én av tyve voksne briter tror ikke på «holocaust»

Én av tyve voksne briter tror ikke på «holocaust»

2

«HOLOCAUST» I en fersk undersøkelse svarer én av tyve voksne briter at de ikke tror på det såkalte holocaust.

Foto: Reuters/Kacper Pempel.

I en fersk undersøkelse svarer én av tyve voksne briter at de ikke tror på «holocaust». Videre viser undersøkelsen at ca. 65% av de spurte trodde at antall ofre var langt mindre enn de offisielle tallene. I en tilsvarende undersøkelse for Øst-Europa fikk Polen, Ungarn, Kroatia og Litauen alle rød anmerkning, som betegner at disse landene «har alvorlige problemer med å lære av sin historie».

Ikke uventet har det vært mange reaksjoner på resultatet av undersøkelsen, gjennomført av Holocaust Memorial Day Trust og European Union of Progressive Judaism, og som sammenfaller med «Den internasjonale holocaustdagen» 27. januar.

– Holocaust truet selve bindevevet for demokratiet og har implikasjoner for oss alle […] slik utbredt ignoranse og til og med fornektelse er sjokkerende, sier direktøren for Holocaust Memorial Day Trust, Olivia Marks-Woldman.

Dette kommer også samtidig med andre undersøkelser foretatt av jødiske interesseorganisasjoner, som blant annet viser at omtrent 50% av de som er født mellom ca. 1980 og 1995, i Canada, ikke kan navnet på noen av konsentrasjonsleirene, eller vet at 6 millioner jøder ble påstått drept under «holocaust».

I Polen var det også kontroverser i forbindelse med dagen i det en nasjonalistorganisasjon demonstrerte utenfor Auschwitz mot det de anså som et ensidig fokus på jøder og deres angivelige lidelse, på bekostning av ordinære polakker og deres historie.

– Den jødiske nasjonen og Israel gjør alt de kan for å endre den polske nasjonens historie. Polske patrioter kan ikke akseptere dette, sa Piotr Rybak, lederen av demonstrasjonen, under en av talene.

Rybak er for øvrig beryktet for under en tidligere demonstrasjon å ha brent en dokke som forestiller en jøde. Talen i år er nå fordømt av polske politikere og etterforskes av rettsapparatet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Skal vi tro at propagandaen og hjernevasken ikke lenger virker, i samme grad? Når ikke kun 5% er tvilere(«fornektere»), men det dobbelte, triple og mere til; DA er jødenes makt på retur. Og våre land kan kaste av seg det semittiske åket de har vært underlagt, i altfor lang tid.

Einar O
Einar O
2 år siden

Jødene fant opp holocaust etter krigen for å dysse ned egne krigsforbrytelser. Krigsforbrytelser som også var langt verre enn disse fantasifulle holocaust-anklagelser de rettet mot tyskerne. Allikevel er dette en historie man ikke lærer på skolen. Man skal istedet jevnlig høre om et «holocaust på jøder» som aldri fant sted. Man skal istedet lære å tro at ingen i hele verden har hatt det så vondt som disse jødene. Og jødene sitter der i offerkoften og feller sine krokodilletårer mens de spiller på goyims medlidenhet. Og nåde den som trekker frem virkelige historiske hendelser, jødene liker jo ikke konkurranse. Verden… Les mer »