Hjem Nyheter Erdogan: Israel er en terrorstat

Erdogan: Israel er en terrorstat

UTENRIKS Israel er en terrorstat som utfører et folkemord mot palestinerne. Dette ble uttalt av Tyrkias president Tayyip Erdogan under et møte med sitt parti.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: NATO/flickr (CC BY-NC-ND 2.0).

Under et møte med det regjerende tyrkiske partiet AKP i parlamentet onsdag, gikk landets president Tayyip Erdogan til hardt angrep på Israel. Ifølge Reuters kalte Erdogan Israel en «terrorstat» som begår folkemord og andre krigsforbrytelser i Gaza.

– Med den barbariske bombingen av sivile som ble tvunget ut av hjemmene sine mens de flyktet, engasjerer de seg bokstavelig talt i statsterrorisme. Jeg kan nå si, med fred i hjertet, at Israel er en terrorstat, sa Erdogan.

Presidenten diskuterte også Hamas, som Erdogan sier ikke er en terrororganisasjon slik Tyrkias allierte har klassifisert dem som. I stedet mener Erdogan at organisasjonen er en frihetsbevegelse som er valgt til å lede befolkningen i Gaza under demokratiske former.

– Vi vil aldri avvike fra sannheten om at Hamas-medlemmer som beskytter sitt land og sin ære og lever under okkupasjonspolitikken er motstandskjempere, bare fordi noen mennesker er ukomfortable med det, sa Erdogan.

I stedet er det de jødiske bosetterne på Vestbredden som er terrorister, og ifølge Erdogan vil Tyrkia jobbe for at disse blir klassifisert som terrorister internasjonalt. Erdogan beklager at synet på Hamas og Israel er helt annerledes i andre NATO-land.

– Dessverre ser Vesten, og spesielt USA, fortsatt på saken på en bakoverskuende måte.