Hjem Nyheter Europa Flere LHBTP-frie byer i Polen

Flere LHBTP-frie byer i Polen

2

POLEN Rundt tretti lokalsamfunn i Polen utfordrer den kulturmarxistiske homolobbyen og erklærer seg LHBTP-frie byer. De mener at homoseksualitet går imot tradisjonelle polske familieverdier.

«Er dette kjærlighet?» – Banner i Swidnik, Polen. Foto: Reuters/Robert Furmanczuk

Det er rundt tretti byer i Polen som i forkant av høstens parlamentsvalg har erklært seg LHBTP-frie.

En av byene er Swidnik i østre Polen hvor de på et kommunemøte i mars godkjente et forslag om å innføre restriksjoner mot spredning av homopropaganda i hjemmet, skoler og på arbeidsplasser. Rundt trett andre steder har innført liknende restriksjoner.

Kampanjegruppen inkluderer både skoleledere og lærere, blant annet videregåendeskolelæreren Agata Gburczyk. Hun mener at homoseksualitet går imot tradisjonelle polske familieverdier.

– Jeg ser en trussel ettersom et av målene for homoseksuelle er at folk som er partnere, eller hva man skal kalle et slikt forhold for, vil adoptere barn og det er et angrep mot våre tradisjonelle familieverdier, sier Gburczyk til en reporter fra nyhetsbyrået ThomsonReuters.

En annen innbygger i Swidnik er Teresa Drzewiecka som vokste opp under andre verdenskrig da tyske og sovjetiske tropper kjempet om hennes hjemby. Nå er hun 83 år gammel og ser en ny trussel mot sitt land, nemlig LHBTP-personer.

– La barn ha en pappa og en mamma, ikke slike avarter, sier Drzewiecka. Ellers blir det færre og færre barn, og Polen vil krympe sammen.

Meninger som i globalistprosjektet EU anses diskriminerende eller til og med ulovlige, har i Polen hvor LHBTP-rettigheter ses som veldig kontroversielt, kunne diskuteres fritt i forkant av både EU-valget og høstens parlamentsvalg.

I en bitter kampanje har det regjerende Lov og rettferdighet-partiet (PiS) pekt på LHBTP-rettigheter som farlige utenlandske ideer da de undergraver det katolske landets tradisjonelle verdier.

Partiet er også sterkt kritisk til et nytt seksualundervisningsprogram, utformet etter Verdens helseorganisasjons (WHO) retningslinjer, for skolebarn i den polske hovedstaden Warszawa. Programmet har blitt sterkt kritisert da det anses være «seksualisering av barn».

Den polske presidenten Andrzej Duda har tidligere uttalt at han skulle kunne tenke seg å på alvor vurdere en lov som forbyr «homoseksuell propaganda» i skoler og speiderorganisasjoner.

– Jeg mener at den slags propaganda ikke skal skje i skolene, det må konsekvent motarbeides, sa Duda.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Helt fantastisk. Polen viser vei.

Steinar
Steinar
3 år siden

Et foregangsland!
De legger seg ikke flat, hverken for jødiske klagesanger eller venstreekstreme hylekor.