Hjem Nyheter Den internasjonale krigsforbryterdomstolen slår tilbake mot jødiske trusler

Den internasjonale krigsforbryterdomstolen slår tilbake mot jødiske trusler

GLOBALISME Rykter sier at Den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Haag (ICC) har til hensikt å utstede en arrestordre mot Netanyahu og andre høytstående Israelere. Nå forsøker israelske og amerikanske politikere å skremme domstolen til underkastelse.

Den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Haag (ICC). Foto: jbdodane/flickr (CC BY-NC 2.0)

Som Frihetskamp tidligere har rapportert, går det rykter om at Den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Haag (ICC) forbereder en arrestordre på en rekke israelske toppolitikere, deriblant statsminister Benjamin Netanyahu. Årsaken sies å være at de ønsker å stille jødene for retten for folkemord og andre krigsforbrytelser i Gaza.

Axios har rapportert at Netanyahu har advart Washington om at Israel vil knuse den palestinske regjeringen på Vestbredden hvis dette skjer. Det rapporteres at de «tar skritt for å få de palestinske selvstyremyndighetene til å kollapse» som straff dersom ICC utsteder en arrestordre.

«En antisemittisk hatkriminalitet uten sidestykke»

På tirsdag publiserte Netanyahu også en videotale der han hevdet at det å forsøke å bringe ham inn for retten ville være en «antisemittisk hatkriminalitet uten sidestykke».

– 80 år etter holocaust vurderer den internasjonale institusjonen som ble etablert for å forhindre et nytt holocaust å nekte den jødiske staten sin rett til å forsvare seg mot de som kom for å begå folkemord mot oss, og som fortsatt aktivt gjør det, sa Netanyahu.

For en absurditet, for en forvrengning av rettferdighet og historie!, tordnet han videre.

Det rapporteres at Netanyahus trusler har ført til at amerikanske politikere nå også prøver å skremme krigstribunalet til å avstå fra å utstede noen arrestordre.

– Vi prøver i det stille å oppmuntre ICC til ikke å gjøre det. Det ville ødelegge alt. Israel vil gjengjelde mot de palestinske selvstyremyndighetene, sier en anonym person fra Biden-administrasjonen til Axios.

Forsøk på å påvirke ICC er et brudd mot internasjonal lov

Den amerikansk-jødiske påvirkningskampanjen har nå blitt så alvorlig at Karim Kahn, aktor ved Den internasjonale krigsforbryterdomstolen (ICC), kom med en offisiell uttalelse på fredag. I uttalelsen nevner han ikke spesifikke land eller enkeltpersoner, men antyder at det til og med har vært trusler mot enkelte tjenestemenn, med sikte på å påvirke dem:

Vår uavhengighet og objektivitet undergraves imidlertid når enkeltpersoner truer med å gjengjelde retten eller rettspersonell dersom aktor, for å oppfylle sitt mandat, bestemmer seg for å etterforske saker som er innenfor hans jurisdiksjonstriade. Slike trusler, selv om de ikke blir fulgt opp, kan også utgjøre et brudd mot justisministeriumet i henhold til artikkel 70 i Roma-vedtektene.

Kahn skriver videre at Roma-vedtektene, som beskriver rollen og funksjonen til ICC og er å betrakte som internasjonal lov, forbyr både «gjengjeldelsesaksjoner mot en tjenestemann ved domstolen, som følge av oppgaver utført av den eller en annen tjenestemann», samt det å «hindre, skremme eller korrupt forsøke å påvirke en tjenestemann ved retten eller overtale tjenestemannen til ikke å utføre, eller på uriktig måte utføre, sine plikter».

«Påtalemyndighetens kontor insisterer på at alle forsøk på å hindre, skremme eller urettmessig påvirke våre tjenestemenn, må opphøre umiddelbart!,» skrev Khan.

Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) etterforsker også Israel for krigsforbrytelser i Gaza. Domstolen har ennå ikke kommet til en avgjørelse, men i mellomtiden har de beordret Israel til å avstå fra enhver handling som kan være brudd på folkemordkonvensjonen, samt åpne blokaden av Gaza slik at sivile ikke trenger å sulte i hjel.