Hjem Nyheter Norge Frelsesarmeen fikk ikke delta på julegrantenning

Frelsesarmeen fikk ikke delta på julegrantenning

2

KULTURMARXISME I år valgte arrangøren Tromsø Sentrum å ekskludere Frelsesarmeen fra å delta i julegrantenningen i Tromsø, da den kristne velgjørenhetsorganisasjonens appell kunne skape følelse av «ekskludering». Tromsø samarbeider blant annet med homolobbyorganisasjonen Arctic Pride.

Illustrasjonsbilde. Foto: Lars Geithe via flickr, CC BY 2.0.

Det har vært en århundre lang tradisjon med Frelsesarmeen som deltaker under julegrantenningen i Tromsø. På 1900–tallet ble julegrantradisjonen i Norge etablert av Indremisjonen, etterfulgt av Frelsesarmeen, men i år fikk de ikke lov til å komme, skriver Nettavisen.

Tromsø Sentrum eies av Tromsø kommune og Næringsforeningen i Tromsø. Daglig leder i Tromsø Sentrum er Shilan Ghadani. Hun kommer med følgende beskjed: «Vi som arrangerer, Visit Tromsø, Næringsforeningen og Tromsø Sentrum, jobber med et bredt spekter av bedrifter og samarbeider med mange aktører, som Arctic Pride. Vi ønsker ingen appeller fra scenen som kan medvirke til ekskludering».

Arrangøren mener at siden Frelsesarmeen er et kristent kirkesamfunn, så var det grunnen til at de ikke ønsket at de skulle holde appell i år. Målet er at dette julearrangementet skal være både religiøst og politisk nøytralt, på tross av at julegrantenning har vært ansett som en kristen tradisjon her i Norge i over et århundre.

Utestengelsen av Frelsesarmeen ble ikke tatt godt imot; Ghadani endte opp med å bli drapstruet. I etterkant av de voldsomme reaksjonene så valgte Tromsø Sentrum likevel å la Frelsesarmeen delta, men de fikk fortsatt ikke holde sin årlige appell.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
9 dager siden

Jeg mener at det er rimelig å utgå ifra at dem som ønsker å delta på tradisjonelle arrangement som julegrantenning sannsynligvis ikke har noen fordommer som tilsier at Kristne organisasjoner ikke ønskes velkommen. Ofte så ser man at det er noen råtne epler i kommunen som setter kjepper i hjulene for alle som skulle mene noe som ikke er tilhørende den globale agendaen.

Sist endret 9 dager siden av Richard Eide
Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Richard Eide
5 dager siden

kristendom er svært tilhørende den Globale agendaen/ Afrikapolitikken osv.

i kun USA er det 80% kristne. Folk med et systematisk Kristen-Jødisk livssyn utgjør den større % andel av politikere, radikale støttespillere av Demokratiet og korrupte figurer i vesten generelt.