Hjem Nyheter Norge Frp-leder beskyldt for å være rasist etter han kalte IS-soldater for «halvaper»

Frp-leder beskyldt for å være rasist etter han kalte IS-soldater for «halvaper»

0

INNENRIKS: Leder for Fremskrittspartiet i Gjøvik beskyldes for å være rasist etter han i kalte IS-soldater for «halvaper». Nå får han støtte fra fylkeslederen.

Johnny Mikaelsen
Johnny Mikaelsen

Johnny Mikaelsen, leder for Fremskrittspartiet (Frp) i Gjøvik er blitt beskyldt for å være rasist etter han nylig la ut et innlegg på Facebook hvor han omtalte frivillige til Den islamske staten (IS) som «halvaper».

I innlegget, som ble publisert i sammenheng med NRK-artikkelen «Nordmann trolig drept i Syria», argumenterer Mikaelsen for at man for å kunne kalle seg «normann» [sic] må «verdsette vårt demokrati, vår likestilling, vår ytringsfrihet og våre vestlige verdier». Avslutningsvis skriver han at den avdøde IS-soldaten ikke bør kalles norsk, men «halvape».

Mikaelsen avviser at han er rasist og mener det er viktig å se på i hvilken sammenheng innlegget ble publisert, nemlig en «verdidebatt».

Fylkesleder for Frp i Oppland, Olaf Diserud, støtter Mikaelsen og mener innlegget er «helt greit». Ifølge Diserud er det jo «dyrisk framferd disse IS-krigerne driver med».

Kilde:
Kaller IS-soldater for «halvaper», men avviser at han er rasist

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg