Hjem Nyheter Europa Irans leder syner fransk ytringsfrihetsbløff: «Hvorfor fenglser dere de som setter spørsmålstegn...

Irans leder syner fransk ytringsfrihetsbløff: «Hvorfor fenglser dere de som setter spørsmålstegn ved holocaust?»

12

UTENRIKS Etter halshuggingen av en lærer som hadde vist en Mohammed-karikatur påstår Frankrike å være en høyborg for ytringsfriheten. Irans høyeste leder syner imidlertid bløffen.

Foto: Official website of Ali Khamenei (CC BY 4.0)

For snart to uker siden ble ungdomsskolelæreren Samuel Paty halshugget av en muslim i en forstad like nord for Paris etter å ha vist en karikatur av profeten Mohammed til sine elever under en leksjon om ytringsfrihet. Karikaturen var den samme som den franske satireavisen Charlie Hebdo publiserte i 2015 og som førte til et terrorangrep mot avisens redaksjon.

Halshuggingen har blant annet ført til at president Emmanuel Macron har forsøkt samle landet bak idealer som «demokrati» og «ytringsfrihet» og mot reaksjonære krefter. Man har også hyllet landets såkalte ytringsfrihet ved å projisere kjempestore versjoner av Mohammed-karikaturene på husvegger.

Alle er dog ikke like imponert over Frankrikes engasjement for ytringsfriheten. Irans høyeste leder ayatolla Ali Khamenei har på Twitter spurt hvordan det kan være slik at Frankrike fengsler de som setter spørsmålstegn ved den jødiske mytologien om «holocaust». Den antisionistiske lederen virker mene at det er en rar prioritering å tillate fornærmelser, men å forby diskusjoner om hva som har skjedd i historien med trusler om fengsel som straff.

Frankrike er dessuten på vei til å forby hjemmeundervisning for at foreldre ikke skal kunne oppdra sine barn til «sekteristiske tanker» eller unntas integrasjon med rasefremmede.

I Radio Nordfront Direkte #176 fortalte Plamen Dimitrov fra Bulgarian National Union at Frankrike, sammen med flere andre europeiske land, nylig også har forbudt opposisjonelle grupper og politiske partier.

Hør hele intervjuet nedenfor:

Listen to «Interview with Plamen Dimitrov» on Spreaker.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
12 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Wewelsburg
Wewelsburg
1 år siden

Flere angrep i Frankrike i dag. Knivangrep, halshugging og bilbombe. Hvor langt kan Franskmannen dyttes? De ble jo tidligere slaktet i Algeria under tapet av det territoriet, skulle tro de var klare for litt hevn.

Sturmgewehr
Sturmgewehr
Svar til  Wewelsburg
1 år siden

Påtide innføre offentlig lynsjing igjen.

✠ GOTT MIT UNS ✠

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Jødene skal beskyttes, dvs deres hellige og ukrenkelige holohoax om de seks kvadratzillioner som ble gasset og brent av salig Hitler i «tilintetgjørelsesleirene». Mens islamister både kan og skal krenkes ved at karikaturer av profeten blir vist i klasserom og publisert på nett. Så våre iranske «venner» har et godt poeng. Jeg sier; FULL YTRINGSFRIHET, ingen sensur! Det truer ingen bortsett fra «the usual suspects».

Denny
Denny
Svar til  Proverbs 26:11
1 år siden

Du skriver VÅRE IRANSKE VENNER. Han der lederen er en morder. Så tenk deg på nytt…
Han dreper sitt eget folk i Iran

Jo a
Jo a
Svar til  Denny
1 år siden

Ja, akkurat som alle andre av Israels fiender. Iran har vært 6 måneder unna å produsere atombomber i mange tiår. Saddam Hussein og sønnen hans drepte og voldtok alle de kom over og hadde atombomber klare til bruk. Samme med Gaddafi, voldtekt og mord uansett hvor han gikk. Alle sammen elsker de å gasse folk. Hitler gasset 6 millioner jøder. De sa at Tyskere var nede i Irak og bygde gasskammere for Hussein også. Syria beskyldte de flere ganger for å gasse kvinner og barn. Så fantastisk moralske NATO er som stopper alle disse HELT EKTE krigskriminalitetene fra å skje.… Les mer »

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
Svar til  Denny
1 år siden

Ironi er vanskelig. Så du ikke at jeg brukte anførsel om «venner»? Da betyr det vanligvis det motsatte av det som står der. Når det er sagt er Iran truet med ødeleggelse fra USA og Israel, og er det eneste islamske regime i Midt-Østen som står opp mot sionismen(shiamuslimer). At regimet dreper sine egne er vestlig propaganda, stort sett. Uten at jeg dermed har så mye til overs for prestestyret.

Torleif Dahl
Svar til  Denny
1 år siden

Vet du hva tegnene «» betyr?

Johan G
Johan G
Svar til  Denny
1 år siden

Det er hva schlomo har visket deg i ørene via sitt media. Iran er nok det land som har holdt seg fredelig i mange mange år, selv når de har blitt provosert. Det samme kan ikke sies om Israel, eller et av de andre land i deres krigshissige allianse. Globalistene maler fanden av ledere og nasjoner de ønsker å styrte, la deg ikke lure av deres media. Om rasefremmede holder seg i eget land fremfor å marsjere i takt i invasjonsstyrker til Europa, så er de ikke våre fiender. Og vi har ingenting med å blande oss opp i deres… Les mer »

Heimdal
1 år siden

Bra poeng av Iran på tross av alt. Når en kommer til å drøfte historie, naturvitenskap og logikk i Europa, har mange europeere like mye ytringsfrihet som Nord-Korea. – Nei, sier du? Jo for i Tyskland og en del andre vestlige land kan man få opptil 10 år i fengsel, enkelte tilfeller livstid, for å sette spørsmål ved tyske arbeidsleire og holocaust. Drøfter man rasevitenskap offentlig, risikerer man f.eks i nabolandet vårt Sverige et langt fengselsopphold for «hets mot folkgrupp».

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Helt riktig!

Morten
Morten
1 år siden

Macron er en hykler! Han er selv skyld i masseinnvandring og kulturkonflikter.
Han har blod på sine hender og er frekk nok til å spille opprørt. Og som Irans leder sier, han fengsler folk som stiller spørsmål ved jødenes versjon av historien.

denny
denny
1 år siden

Alle diktatorer må skaffe seg en eller flere fiender for å skylde problemene på dem ( og dermed kunne slå ned folket sitt )
Israel er Irans fiende i følge prestene sine meninger og dette tror de ikke på selv. Han lyver om dette sååå HUSK det.