Hjem Nyheter Europa Jødiske eliter angriper De gule vestene

Jødiske eliter angriper De gule vestene

3

FRANKRIKE Den betydningsfulle jødiske lederen Frances Kalifat går hardt ut mot De gule vestene og kritiserer folkebevegelsens endrede fokus – fra krav om økt kjøpekraft, til kritikk og angrep av sentrale institusjoner, republikken selv og jøder.

Frankrikes president Emmanuel Macron med frue, sammen med presidenten i CRIF, Francis Kalifat, på vei til den årlige middagen til CRIF. Foto: AFP

Det er en av de mest betydningsfulle jødiske lederne i Frankrike, Frances Kalifat, president i CRIF (Rådet for Jødiske Organisasjoner i Frankrike), som i et intervju med avisen Le Parisien går hardt ut mot De gule vestene. Kalifat mener bevegelsen har skiftet fokus, fra krav om økt kjøpekraft, til kritikk og angrep av sentrale institusjoner, republikken selv og jøder. Om de ikke kan stoppes ønsker Kalifat at deres retning «kanaliserers».

Frihetskamp har tidligere rapportert at jødiske intellektuelle og kulturpersonligheter, i tillegg til jødiske organisasjoner, har vært forsiktig positive til folkebevegelsen De gule vestene, dog med store forbehold. Forbeholdene har gått på at de ønsker krav om tannløse, formålsløse reformer, ikke gjennomgripende revolusjon som faktisk kunne endret systemet. Således er det ikke noe nytt Kalifat bringer til torgs.

Talende er det også når Emmanuel Macron nå har bekjentgjort at antisionisme skal likestilles med antisemittisme i lovverket, dette bare noen uker etter at Kalifat i intervjuet uttalte: «Europaparlamentet har anbefalt å anerkjenne IHRA sin 11-punktliste over hva antisemittisme er. En negasjon av Israel er en av de. […] Jeg forventer at Frankrike implementerer dette forslaget.»

CRIF er for øvrig en organisasjon som også den ikke-jødiske eliten i Frankrike er forventet å stille opp for, blant annet gjennom jevnlige tilstelninger, slik som AIPAC er i USA.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steen Johansson
Steen Johansson
3 år siden

Der er ingen tvivl om, hvem der sidder på den bagved liggende agenda…

Arni
Arni
3 år siden

«Sei meg kven du omgås, og eg ska seia deg kven du e.» (Et gammel norsk visdomsordtak.)

Reodor
Reodor
3 år siden

Macron er forræderiets ansikt.
For en sleiker! ???