Hjem Nyheter Europa JTA: «Vi taper krigen mot antisemittismen»

JTA: «Vi taper krigen mot antisemittismen»

3

ANTISEMITTISME En jødisk avis sammenfatter et budskap fra jødiske ledere i Europa: «Forlat deres vertsland og reis hjem! Vi holder på å tape krigen mot antisemittismen.»

Avisen Jewish Telegraphic Agency (JTA) sammenstiller i en artikkel rapporter om reaksjoner i Europa på Israels aggresjon i Midtøsten – med refleksjoner om den «moderne antisemittismens historie». Utviklingen i Europa peker mot antisemittismens seier, mener man.

Anklager rettes innledningsvis mot europeerne for at de, da Israels aggresjon i Gaza trappet opp, «utøket sin støtte til de antisemittiske aktivitetene som pleier å følge med spenninger i Midtøsten».

JTA beklager seg over at fenomenet «antisemittisme» i Europa er kjent som «importen av den israelsk-palestinske konflikten».

Europeerne skyldige i «antisemittiske handlinger» begått av arabere

Den jødiske avisen legger skylden på europeere for «antisemittisk motiverte handlinger i Europa», men samtidig konstaterer man at gjerningsmennene i samtlige av de tilfellene man beskriver, der disse er blitt identifisert – har vist seg å ha sin opprinnelse i Midtøsten.

Mønsteret bekreftes av Frankrikes Nasjonale Byrå for Årvåkenhet overfor Antisemittisme, som oppgir at «muslimer eller personer med en muslimsk bakgrunn» er ansvarlige for samtlige voldelige «hendelser med antisemittiske motiver» i landet de siste årene.

Denne oppriktigheten vedrørende hvem som ligger bak de «antisemittiske handlingene» i Europa skiller seg ut sammenliknet med de fleste tidligere rapporter fra jødisk hold.

JTA fortsetter med å konstatere at «dynamikken» med «europeisk støtte til antisemittiske aktiviteter» har vist seg mange ganger i forveien – og særlig tydelig under voldseskaleringen i Gaza i 2014.

Omfanget av årets antisemittiske voldsbølge kan, mener avisen, illustreres med det faktum at Den Britiske Jødedommens Sikkerhetsenhet (CST) har dokumentert flere enn 250 antisemittiske hendelser på de 17 dager som fulgte etter den 9. mai – en 500 prosents økning i løpet av disse dagene.

I mai har enheten registrert 325 hendelser – flest i løpet av en måned siden 1984, da CST begynte å dokumentere hendelser. I juli 2014, under Israels beryktede Operation Cast Lead i Gaza, registrerte CST 317 tilfeller.

Men opptrappingen har ikke bare betydd en kvantitativ endring. I 2021 har noe kvalitativt nytt kommet inn i bildet. «Antisemittismen» støttet av europeere har nå båret ny ond frukt, mener de.

«Fremtredende jødiske ledere» og «erfarne krigere mot antisemittismen» i verden har kommet med uvanlige «bitre advarsler om at kampen [mot antisemittisme] kan være tapt».

«En pessimisme vi aldri har sett før»

Selv om det totale omfanget av Europas nåværende bølge av «antisemittisk aktivitet» ennå er ukjent, ifølge avisen, så er omfanget, ifølge enkelte estimater – inkludert de som British Jewish Community har presentert – av en enestående art.

Og lokale jødiske ledere reagerer på dette med en enestående pessimisme.

I lys av dusinvis av hendelser bare i Belgia de siste ukene, skriver Joel Rubinfeld, president for den belgiske ligaen mot antisemittisme, at han «tviler» på om han vil kunne leve videre i landet med sin kone og to barn.

«Jeg trodde jeg skulle klare det. Nå tviler jeg på det» påpeker Rubinfeld i et innlegg publisert i lørdagsutgaven av Le Vif weekly.

Brigitte Wielheesen, en kjent journalist og ekspert på terrorbekjempelse fra Nederland, skrev i en artikkel for nyhetssiden Jonet at hun nå, etter mange år med kamp mot antisemittisme, har innsett at denne kampen er nytteløs.

«Kampen mot denne sykdommen har blitt håpløs» utbryter Wielheesen, tidligere sekretær for det interprovinsielle rabbinatet i Nederland.

«Hvis jødene er Europas kanarifugl i kullgruven» skriver hun, «så lever ikke denne fuglen lenger».

Den nederlandske sjefsrabbineren Binyomin Jacobs, som i årevis har anbefalt lokale jøder å innvandre til Israel, delvis på grunn av antisemittisme, sa under et foredrag i byen Nijmegen at han og hans kone ville forlate landet hvis det ikke var for deres obligatoriske forpliktelser.

«Det fikk oss til å tenke på kapteinenes plikt til ikke å forlate det synkende skipet» beskrev en lytter det hele i et brev han sendte til Jacobs etter foredraget, opplyser Jacobs selv i bloggen sin.

Eksempel på «antisemittisk motivert hatkriminalitet» – ifølge JTA

I Tyskland skjedde en hendelse for litt over en uke siden i Magdeburg, en by som ligger litt over elleve mil vest for Berlin. Der skal en gruppe unge menn ha «trakassert» en 22 år gammel mann som hadde på seg kippah.

Mennene skal til slutt ha slått ham og forårsaket lettere skader, melder nyhetssiden MDR. En forbipasserende grep inn og mennene forlot stedet. Forbipasserende uttalte at mennene var arabere.

I Hamburg i Nord-Tyskland ropte tre personer i en bil «antisemittiske hatyrtinger» til en jødisk syklist etter at han stoppet ved et trafikklys, melder nyhetssiden TAH.

I Bremen, omtrent 330 km vest for Berlin, ble en mann med ansiktsmaske pyntet med Davidsstjernen «forulempet» på gaten.

I Østerrike ble en ikke-jødisk kvinne angivelig trakassert og kalt en «barnemorder» av tre menn på T-banen, som skal ha angrepet henne fordi hun leste en bok med tittelen «Jødene i den moderne verden» fortalte kvinnen selv en programleder på ORF fredag. En mann trakk i håret hennes, uttalte hun.

Kvinnen sa at politiet rådet henne til å glemme hendelsen, og at den ikke var antisemittisk, da hun ikke er jødisk. Innenriksdepartementet skal ha informert ORF om at det etterforsker saken.

I Storbritannia sier en neonatal sykepleier at to menn konfronterte henne i en heis på arbeidsplassen hennes i London etter å ha observert Davidsstjernen hennes.

De de skal ha spurt sykepleiersken, Hadasa Abrams, om hun «tror på et fritt Palestina» . Hun svarte «Jeg er en jøde». Som tilsvar skal en av mennene ha sagt: «Jeg vil drepe folket ditt» skriver Abrams på Facebook.

I den belgiske byen Antwerpen beskriver en blogger hvordan han var vitne til en mann som ropte «Forsvinn, skitne jødinne» til en ortodoks jødisk kvinne som nærmet seg parkbenken som mannen satt på.

Den 21. mai ble en mann «angrepet» på et tog i Østerrike etter å ha oppfordret to menn, som ifølge vitner så ut som de kom fra Midtøsten, om å slutte å komme med antisemittiske uttalelser og å benekte «holocaust», melder en lokal avis.

I London kjørte en konvoi på åtte biler pyntet med palestinske flagg gjennom byen, mens passasjerene «brølte antisemittiske fornærmelser» over høyttalere.

En av passasjerene uttalte ukvemsordene mens konvoien rullet gjennom Londons mest jødiske bydeler.

Torsdag fikk en av britiske jøders største veldedighetsorganisasjoner, Norwood, som «hjelper barn med lærevansker» hacket nettstedet sitt. Teksten «befri Palestina, avskaff apartheid» hadde erstattet nettsiden.

«Dessverre tar antisemittismen i Storbritannia seg alltid opp når en konflikt raser i Midtøsten, men dette føles verre enn noen gang før» kommenterte Luciana Berger, en tidligere fremtredende jødisk lovgiver som er aktiv i Labour, men som nå er PR-konsulent, på Twitter samme dag.

Avslutningsvis kan det konstanteres at «trusler» mot jødiske grupper som flytter fra vertslandet til den jødiske staten (aliyyah) med hensyn til «antisemittisme» ofte har blitt brukt for å fremme interessene til disse gruppene i vertslandene.

Les også:
Dagens video: Oded Yinon plan – planen om et Stor-Israel
Dagens video: Planen om et Stor-Israel – forklart av Ken O’Keefe
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa
Hvordan Israel skapte flyktningkrisen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Jødene mangler fullstendig evne til selvrefleksjon, dvs evne og vilje til å se og oppfatte hvilken rolle jødenes egen ADFERD opp gjennom århundrene, har skapt og vedlikeholdt det de kaller antisemittisme, som er en reaksjon fra vertsnasjonene på jødenes virksomhet. Alltid er de selv uskyldige ofre for «irrasjonelt jødehat», og får støtte fra shabbos goyim, som lydig utfører «damage control».

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Her bør jødene høre på sine ledere, forsvinn fra Europa. Deres fiendtlighet er ikke ønsket her.

Willy Tepes
Willy Tepes
1 år siden

De taper? BRA!