Hjem Nyheter Konservativ britisk politiker – drept av somalier – støttet BLM

Konservativ britisk politiker – drept av somalier – støttet BLM

STORBRITANNIA Nylig avdøde britiske konservative David Amess var en høylytt støttespiller av BLM så vel som jødisk makt.

Det dramatiske drapet på dagtid av den 69-årige konservative politikeren David Amess i Essex forrige uke har vekket oppmerksomhet verden rundt vedrørende epidemien av svart knivkriminalitet.

Den mistenkte drapsmannen, en 25-årig somalier, ventet tålmodig i kø mens Amess møtte med borgere fra sitt distrikt for så å utføre et brutalt angrep der han knivstakk Amess minst et dusin ganger.

I en vending inneholdt betydelig morbid ironi så var Amess en høylytt konservativ støttespiller for den voldelige anti-hvite gruppen Black Lives Matter.

I juni i 2020 kom Amess med en uttalelse i etterkant av dødsfallet til George Floyd der han ukritisk erklærte sin støtte til Black Lives Matter.

Det innflytelsesrike parlamentsmedlemmet gikk til og med så langt som å signere et støttebrev for anarkistene og de svarte kriminelle som herjet i USA som hadde som mål å stanse britisk eksport av verneutstyr for politi.

Mens Amess hurtig fordømte handlingene til politibetjent Derek Chauvin havnet han i kontrovers i 2017 for kommentarer der han forsvarte Hollywoods jødiske serievoldtektsmann Harvey Weinstein.

Amess trakk senere kommentarene tilbake under intenst press ved å skylde på en feil som fant sted i pressekontoret sitt for uttalelsen. Weinstein ble dømt for voldtekt i februar 2020 og ble dømt til 23 års fengselsstraff for handlingene sine. Han er også tiltalt for ytterligere voldtekter i Los Angeles.

Enkelte har spekulert at Amess sitt dødsfall vil gå i glemmeboken i all hast sammenlignet med parlamentarikeren Jo Cox, som ble drept av en hvit mann, hvilket er vanlig når angripere har en privilegert rasetilhørighet som f.eks. afrikansk.

Dette mønsteret vil muligens brytes i Amess sitt tilfelle hvis M15 oppdager at hans troskap til Storbritannias jødiske samfunn og den israelske staten spilte en rolle i motivasjonen til hans muslimske angrepsmann. En glødende hyllest publisert i The Times Of Israel beskriver parlamentarikeren Amess sin rolle som et prominent medlem av «Conservative Friends of Israel» og en «mangeårig venn av det britiske jødiske samfunnet».

For den sionistiske maktstrukturen i Storbritannia, som har forsøkt å kriminalisere kritikk av jødisk makt og britisk støtte til Israel i reaksjon til Labours Jeremy Corbyn, så kan angrepet på en profilert politisk figur lett bli brukt av kyniske politiske aktører som ikke har noen interesse i de ekte underliggende sosiale faktorene som førte til Amess sitt dødsfall.

/Eric Striker

Først publisert i National Justice.