Hjem Nyheter Norge Leide ut huset til asylmottak – skader for over 700 000 kroner

Leide ut huset til asylmottak – skader for over 700 000 kroner

0

ALTA: Ektepar leide ut hus til mottakssenter. Etter fem år som asylmottak var huset påført skader for over 700 000 kroner og leier ville ikke gjøre opp for seg.

Foto: Montasje av privatbilder
Foto: Montasje av privatbilder

Ekteparet Dan og Ann Sølvi Kvalsvik valgte i 2008 å leie ut eneboligen sin til Alta mottakssenter og Hero Norge AS. Da kommunehelsetjenesten i januar for ett år siden valgte å stenge huset var det påført skader for over 700 000 kroner.

Blant annet var takplatene fuktskadet, parketten ødelagt og hvitevarer defekte. Videre var det ulike skader i alt ifra baderom, vaskerom, kjøkken og stue. I sistnevnte skal det i tillegg ha vært brann.

Å få erstatning for skadene eneboligen var påført skal ha vært en lang og tung prosess som til slutt endte med et rettsforlik, ettersom ekteparet ikke orket tanken på enda en rettssak.

Ifølge Dan Kvalsvik spekulerer Hero Norge AS i å leie leiligheter og hus, for så å fylle de opp med så mange flyktninger som mulig, og etterpå nekte å betale for skadene.

Tidligere økonomiansvarlig ved Alta mottakssenter, Terje Larsen, var selv innkalt som vitne i rettsaken og sier til avisen Nordlys at han er «ferdig med selskapet» og at «du kan sikkert trekke en slutning av at jeg var villig til å vitne i saken».

Tor Brekke, administrerende direktør i Hero Norge AS, mener det hele dreide seg om en diskusjon om hvilke skader som var påført under leieforholdet og hvilke som var der fra før og legger til at selskapet «er ferdig med denne saken og ønsker ikke å fortsette diskusjonen».

Kilde:
Dan leide ut huset som asylmottak – slik så det ut etterpå

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg