Hjem Nyheter Globalt Marvel-sjef vil ha enda mere lhbtqp – men Disney våger ikke

Marvel-sjef vil ha enda mere lhbtqp – men Disney våger ikke

1

DISNEY Det internasjonale markedet, spesielt Kina, oppgis å sette en stopper for Marvels planer.

Disney har flere ganger uttrykt forhåpning om mer lhbtqp i sine filmer og TV-serier, men har hatt det vanskelig å løpe linen ut. I Star Wars ble det for eksempel aldri noe homosex mellom Poe Dameron og Finn som mange lhbtqp-fantaster håpet på og som regissørene åpnet opp for i de to første filmene i sequel-trilogien. Istedet ble det et kjapt kyss mellom to lesbiske da rebellene feiret sluttseieren i The Rise of Skywalker.

Slik har det også sett ut i en annen franchise som Disney eier – Marvel Cinematic Universe (MCU). Planene om lhbtqp-representasjon har hittil landet på en homoseksuell mann i en støttegruppe i Avengers, og at Loke i serien er Loki i et kort klipp medgir at han er biseksuell, samt at Phastos som er en av superheltene i den kommende filmen Eternals, skal være en gift homoseksuell mann.

At «familievennlige» Disney fører inn lhbtqp-propaganda i filmene har blitt kritisert av en stor del av publikum, og den kommende filmen Eternals regnes av mange å bli MCUs første riktige flopp, delvis på grunn av dette. Samtidig er de stegene som Disney har tatt langt ifra de store planene som man tidligere har gitt uttrykk forI den seneste Avengers-filmen var det tenkt at superheltinnen Valkyria skulle være biseksuell, men det ble klippet bort i siste stund.

En som oppgis å være misfornøyd med Disneys manglende evne til å løpe linen helt ut er Marvels sjef Kevin Feige. Dette skriver nettsiden We Got This Covered som bruker å ha oversikt på dette feltet.

«Vi hører fra våre pålitelige kilder – samme kilder som fortalte oss at Luke Skywalker skulle dukke opp i sesong 2 av The Mandalorian – at Feige er sint på Disney, ettersom de ikke tillater han å utforske for mange lhbtq-temaer i kommende MCU-filmer, fremst for å blidgjøre Kina», skriver nettsiden og legger til:

«Hittils har MCUs lhtbq-representasjon blitt redusert til frittstående scener som, om du tenker kynisk, lett kan klippes bort for å ikke forulempe internasjonale markeder som sensurerer queer-innehold».

Det er altså det internasjonale markedet som for tiden hindrer Disney fra å gå alt for langt med sin agenda. We Got This Covered fremholder at Feige under flere år har arbeidet for å «diversifisere MCU», hvilket handlet om å bytte ut hvite karakterer fra tegneserieheftene til ikke-hvite. Den antihvite agendaen har for eksempel resultert i at ovenfor nevnte Valkyria har blitt en mulatt samtidig som Nick Fury og Heimdal ble gjort svarte, dessuten er Åsgards befolkning i serien raseblandete.

Les også:
Walt Disney
Disneys hatske antihvite personalpolise
Disney lager LHBT-film for barn?

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Vesten, dvs USA og Europa, moralsk totalt fordervet gjennom de siste 50-60 årene, ønsker å påføre Kina, Russland, den muslimske verden og Afrika total analisme(LHBTQP), men må, av hensyn til «fredelige handelsforbindelser» og andre matnyttige forhold, ikke kjøre altfor hardt på. Disse landene aner nok at fine ord om demokrati og menneskerettigheter(total analisme), dekker over andre agendaer.

1
0
Hva synes du? Gi en kommentarx
()
x