Hjem Artikler Opptøyene i Washington D.C. – Gi din støtte til demonstrantene, ikke til...

Opptøyene i Washington D.C. – Gi din støtte til demonstrantene, ikke til Donald Trump

KOMMENTAR Russleman skriver om hvordan norske nasjonalister og patrioter burde forholde seg til gårsdagens hendelser i den amerikanske hovedstaden.

Skjermbilde: Twitter.

Gårsdagens hendelser utgjorde et oppløftende øyeblikk for nasjonalister og patrioter i hele vesten – og la én ting være klinkende klart: Det som fant sted i går handlet ikke om Donald Trump eller hans gjenvalg. Ja, den avtroppende presidenten var gnisten som satte fyr på bålet, men den moralske overbevisningen som gjorde demonstrantene i stand til å innta den amerikanske kongressbygningen var langt mer kompleks enn som så.

Følelsene som manet disse amerikanske patriotene til handling handler om alt. En arrogant og grusom amerikansk elite som dømte millioner av sine egne medborgere til hjemløshet, fattigdom og sult da de stengte ned USAs økonomi med bare brødsmuler til støtte mens multinasjonale selskaper og milliardærer systematisk plyndret skattekammeret. Målløsheten og sjokket vanlige amerikanere følte i sommer da de så politifolk knele for den voldelige BLM-bevegelsen, som med støtte fra jødiske anarkister og venstreradikale drepte uskyldige og brente amerikanske byer. Følelsen om at til tross for seieren i 2016 har ting bare blitt verre. Fiendtlige og ensidige massemedier som har behandlet dem som søppel i flere tiår, om ikke lenger. Unge hvite mennesker i amerikanske universiteter og høyskoler som har måttet tåle ydmykelsen å bli belært om deres “hvite privilegium” fra rasefremmede objektivt mer privilegerte enn de selv. Følelsen av å bli redusert til en ikke-borger, moralsk underverdig på grunn av sin hudfarge, hvis eneste hensikt er å tjene som kyr som kan melkes for skattepenger som deretter brukes til å understøtte deres egen demografiske erstatning gjennom masseinnvandring. Dette er bare noen få av de tusenvis av elementene som endelig fikk begeret til å renne over for den alminnelige hvite amerikaner i går.

I skrivende stund er våre løgnaktige massemedier allerede i full sving med å etablere et falskt narrativ og demonisere denne handlingen av legitim sivil ulydighet. De samme mediene som systematisk skjulte og unnskyldte voldelige BLM-aktivister og anarkister mens de drepte dusinvis av uskyldige i sommer og ødela utallige andre økonomisk gjennom hærverk og brannstiftelse. Jeg har ikke vært i stand til å oppdrive noe eksempel på at BLM-demonstrantene ble beskutt med skarpe skyts – det ble imidlertid gårsdagens demonstranter.

Frihetskamp advarer mot sterke bilder:

Selv nå mens denne videoen sirkuleres på nettet av drapet på Ashli Babbitt, kvinnen som ble skutt i halsen av en sikkerhetsvakt som i øyeblikket sto trygt bak en barrikade, formuleres allerede narrativet om at demonstrantene ble behandlet med silkehansker, at politiet “lot” dem innta bygningen. At hvis det hadde vært svarte BLM-demonstranter det var snakk om så ville de blitt massakrert av politistyrkene.

Dette er en absurd påstand.

BLM-neven i himmelen over London dette nyttåret. Foto: BBCnews.

BLM er ikke noe annet enn en nyliberal, kapitalistisk konstruksjon som promoteres i vestlige eliters interesse. Bevegelsen har hatt etablerte maktstrukturer bak seg siden George Floyds død. Det har ikke blitt rapportert at gårsdagens demonstranter drepte noen i skrivende stund (politimenn har blitt skadet, men BLM gjorde det samme og det hindret ikke mediene i å ta deres side), og likevel er de nå under angrep fra en media-ført blitzkrieg.

Volden som ble begått i går, mild i forhold til hva vi så i sommer, er ikke grunnen til at disse demonstrantene er hatet av våre eliter. De er hatet fordi de har feil hudfarge og de angrep feil mål. Hvis du terroriserer og dreper dine egne medborgere er du en helt og utviser legitimt sinne i våre nyliberale eliters øyne. Hvis du faktisk utfører en genuint revolusjonær handling ved å marsjere mot et ekte maktsymbol er du et monster. Det eneste prinsippet i spill er om du styrker eller undergraver global nyliberalisme. BLM-demonstrantene ruinerte vanlige arbeidsfolk med det resultat at kapitalistiske krefter kunne kjøpe opp eiendommene deres og presse dem ut av markedet, derfor er de gode. Gårsdagens demonstranter stod opp mot ekte maktstrukturer og gjorde amerikanske eliter til latter for hele verden, derfor er de onde.

Imidlertid er det ett individ involvert hvis oppførsel ikke kan forsvares, nemlig den avtroppende presidenten Donald Trump. Forestill dere et øyeblikk om Adolf Hitler i løpet av ølkjellerkuppet i 1923, i stedet for å lede sine menn fra fronten (og selv bli skadet som et resultat), hadde flyktet etter å ha sendt sine egne støttespillere av sted og deretter ringt til Münchens politistyrker for å insistere på at de skulle arrestere sine egne kamerater. Han satte disse demonstrantene i bevegelse, for så å forlate dem i det øyeblikket de trengte ham mest. De bega seg til kongressbygningen på hans oppfordring. Nå, mens amerikanske medier og føderale politistyrker samler seg for å slå tilbake har disse demonstrantene ingen leder å samles rundt, og vil dermed være lett bytte for rasende eliter som tørster etter hevn. Hvis han ikke hadde noen intensjon om å stille seg bak dem skulle han aldri ha manet dem til handling i første omgang. Gjennom sin feighet, arroganse og egotisme ledet han Ashli Babbitt til sin død. Kommer han i det hele tatt til å si hennes navn?

Gårsdagens hendelser var en form for legitim sivil ulydighet gjort uunngåelig av amerikanske eliter og lovgivere som driver en aktiv økonomisk krigføring mot sine egne borgere. Hvor mange ganger kan du tillatte deg selv som en elite å håne, ydmyke, spytte på og sparke til dine egne medborgere før du får en reaksjon tilbake? Som vi nå vet, ikke et uendelig antall ganger. De hvite demonstrantene som inntok kongressen er selve ryggraden til USA. De holder infrastrukturen ved like, utfører alle de viktigste jobbene, betaler mest skatt, får minst tilbake i velferd og blør på jøders vegne som soldater i Midtøsten. De har ingen grunn til å unnskylde at de endelig valgte å vise litt ryggrad. Og takket være dem fremstår det jødiske imperiet som USA i all realitet er litt svakere nå enn det gjorde i går morges.