Hjem Nyheter Norden Politiet fremprovoserte bråk i forbindelse med fotballkamp i Stockholm

Politiet fremprovoserte bråk i forbindelse med fotballkamp i Stockholm

0

SVERIGE Bengalske lys, angrep mot politi og 70 arresterte ble det endelige resultatet av derbyet mellom Djurgården og AIK i Stockholm på søndag.

Foto: Instagram / Sektion Ultras

Derbyet mellom Djurgården og AIK endte ikke som politiet ville. Tross at politiet forbød store supporterflagg å entre arenaen klarte fans å smugle inn over 100 bengalske lys. Totalt ble 142 bengalske lys tent, noe som nesten er en fordobling siden det forrige derbyet.

Før kampen ble dessuten over 50 supportere arrestert – ifølge politiet for at de ikke gikk politiets spesielt angitte vei til arenaen. Etter kampen ble ytterligere mer enn 20 personer arrestert etter at de sammen med andre skal ha angrepet politiet med flasker og steiner. Inger skal dog ha blitt skadet i konfrontasjonene.

– Vi har hatt ordensforstyrrelser, men jeg skulle ikke beskrive det som spesielt voldsomt. Det likner normalbildet ved et derby, sier Stockholmpolitiets pressetalsmann Ola Österling.

Filmklipp fra dagen viser hvordan politi er voldelig og uforskammet mot supportere, selv vanlige som kvinner og barn. I et klipp som har blitt lagt opp av Sektion Ultras på Instagram høres eksempelvis en politimann true en rolig supporter med å brekke fingeren hans.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg