Hjem Nyheter Europa Roger Waters ber Zelenskyjs kone om å overtale mannen sin

Roger Waters ber Zelenskyjs kone om å overtale mannen sin

1

UKRAINAKONFLIKTEN I et åpent brev til den ukrainske presidentens kone ber rockelegenden Roger Waters om at hun overtaler sin mann til å stoppe den meningsløse slaktingen som foregår i landet.

Pink Floyd medgrunnlegger og rockelegende Roger Waters. Foto: CC BY-SA 2.5.

Pink Floyds medgrunnlegger Roger Waters sendte mandag et åpent brev til Elena Zelenskaya, kona til Ukrainas jødiske president, og oppfordret henne til å hjelpe til med å få slutt på nasjonens pågående blodige konflikt med Moskva. I brevet kommenterer rockestjernen hennes nylige intervju med BBC, der hun hevdet at dersom støtten til Ukraina er sterk, vil konflikten bli forkortet. Waters mener at i den grad Zelenskaya sikter til vestlige våpenleveranser, tar hun «dessverre feil». Han fortsetter:

Å tilføre brensel i form av våpen til en ildstrid har aldri før fungert for å forkorte en krig, og det vil det ikke nå.

Han legger til at mesteparten av brenselet kommer fra USA, som ifølge Waters ønsker at konflikten skal «vare så lenge som mulig». Rockestjernen lurer da på:

Kunne det ikke vært bedre å kreve oppfyllelse av din manns valgløfter og få slutt på denne dødelige krigen?

Waters referer her til det faktum at Zelenskyj under valgkampen lovet å «avslutte borgerkrigen» i Donbass ved å gi Donetsk og Lugansk delvis autonomi. Waters viser også i brevet til «presidentens løfte om å ratifisere Minsk II-avtalen» som hadde som mål å etablere en våpenhvile mellom Donbass-republikkene og Kiev.

Waters mener at Ukrainas president fullstendig har mislyktes i å levere sine løfter, beroende på det faktum at en slik politikk «ikke ses med vennlige øyne av visse politiske fraksjoner i Kiev», hvilket han mener har klart å overtale Zelenskyj til å snu kursen og dermed «ignorere viljen til det ukrainske folket.» Som et resultat, resonnerer han, har de «krefter av ekstrem nasjonalisme» som lurer i skyggene styrt Ukraina helt siden.

Samtidig understreker Waters i brevet at han kan ta feil i sine konklusjoner og ber i så fall Zelenskaya forklare ham situasjonen. Men han ber henne fortsatt om å – forutsatt at han har rett i resonnementet – hjelpe ham i hans «ærlige forsøk på å overtale våre ledere til å stoppe slaktingen, som kun tjener interessene til de herskende klassene og ekstreme nasjonalister».

Waters sine kommentarer i brevet gjenspeiler i stor grad hans svar på Ukrainakonflikten i et intervju med CNN forrige måned, der musikeren kalte Joe Biden «en krigsforbryter» og sa at presidenten «fyrer opp under konflikten» – samtidig som han vegrer å oppfordre Kiev til å forhandle om fred.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
4 måneder siden

Det kan sies mye om «antikrigsforkjemperne» blant celebriteter, film- og rockestjerner, men Waters skal ha fordi han oppriktig tror på betydningen av engasjement, og at det fortsatt finnes muligheter for avslutte blodbadet i deler av Ukraina, som ikke minst det jødedominerte regimet til Zelensky, ivrig støttet av USA, NATO og EU er ansvarlig for. Nå er «godhetsposering» ikke noe som får kred hos meg, og især om det er uten grunnlag i realisme og forståelse for (((denne verdens))) onde makter, som bare vil destruksjon og død.